Tragedija u Mostaru: Poginuo maloljetnik

Šesnaestogodišnji Amer Hodžić preminuo je u četvrtak uveče kada se okliznuo i pao u rijeku Drežanku, u okolini Mostara.

Bosna i Hercegovina 20.08.2016 | 17:20
Tragedija u Mostaru: Poginuo maloljetnik
On je tog dana bio sa komšijom M.T. (41) iz mjesta Stupina-Potpolje. Oni koji ih poznaju pričaju da su njih dvojica zajedno bili na pecanju i da je nastradali dječak bio veliki ljubitelj ribolova.

"Čuli smo da se sve dogodilo dok su pecali ribu pored rijeke. Amer je stajao na jednoj stijeni i odjednom se ona odlomila. Pao je u vodu, ali tu je veoma nepristupačan teren. Jedva su uspjeli da ga izvuku, ali nažalost bilo je kasno", pričaju mještani ovog naselja.

Za dječaka svi su imali lijepe riječi, ističući kako je bio privržen porodici.

Policiji je ova tragedija prijavljena u četvrtak oko 20.25. U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona su rekli da o tačnom uzoroku tragedije i smrti maloljetnika još ne mogu govoriti.

"Uviđaj je u četvrtak bio obustavljen zbog mraka, a nastavljen je u petak ujutro. Dječakovo tijelo je izvučeno, a više informacija biće poznato u subotu", rekli su u MUP-u.

Drežanka je pritoka Neretve, a kilometar nizvodno od njenog izvora nalazi se vir Stupina, poznato kupalište gdje se svake godine održavaju skokovi kao pripremno takmičenje za skokove sa Starog mosta u Mostaru.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hm

21.08.2016 13:43

Šta je život ako nije ruski rulet?

ODGOVORITE