Bjelica nije Džordan, Birčević može donekle da ga zameni!

"Izuzetno cenim Nemanju, koji u kombinaciji sa ostalim našim igračima čini jačom ovu našu reprezentaciju, ali sada ne treba očajavati", rekao je legendarni Dražen Dalipagić.

Košarka 26.07.2016 | 10:45
Bjelica nije Džordan, Birčević može donekle da ga zameni!
Vest da košarkaška reprezentacija Srbije neće moći da računa na Nemanju Bjelicu na Olimpijskim igrama u Riju nije mnoge iznenadila, s obzirom na prirodu povrede s kojom se mučio Minesotin univerzalac. Ali, predstavlja novi veliki udarac za Orlove u namerama da se dokopaju medalje u Riju. 

Bjelica nije uspeo da se izbori sa upalom nerva desne noge, pa je uz veliku žal morao da otkaže učešće reprezentaciji. Dok neki izostanak ponajboljeg srpskog igrača vide kao strašan hendikep za tim, legendarni Dražen Dalipagić iznosi drugačije mišljenje u razgovoru za Alo. 

"Nemanja jeste jedan od glavnih igrača ove generacije, polivalentan košarkaša, svaštar, i njegova povreda predstavlja mali hendikep. Ali nije on Majkl Džordan, pa da može sam da uzme loptu i da kaže: 'Sad ću sam da razbije Španiju, Litvaniju, Francusku...' Izuzetno cenim Nemanju, koji u kombinaciji sa ostalim našim igračima čini jačom ovu našu reprezentaciju, ali sada ne treba očajavati", rekao je popularni Praja za Alo.

Po mišljenju čuvenog jugoslovenskog reprezentativca, selektor Aleksandar Đorđević već sada u timu ima igrače koji mogu da odrade ono što je dosad bio Nemanjin posao.

"Stefan Birčević može donekle da ga zameni. U kvalifikacijama smo se dobro pokazali, ali tek sada nas čeka ono pravo".

O šansama u Riju kaže da će sve zavisiti od toga sa kim će Srbija ukrstiti koplja u četvrtfinalu. 

"Srbija može, ali i ne mora da se iz Rija vrati sa medaljom. Sećate se da smo na Mundobasketu do srebra došli sa pet pobeda i četiri poraza. Selektor Đorđević sa ovom ekipom i bez Bobana Marjanovića možda može da uzme srebro, kao što je bez njega osvojio vicešampionsku titulu na Mundobasketu. Opet, može da bude četvrti. Selektor je odgovoran za uspeh ili neuspeh", zaključuje Dalipagić priču za dnevni list Alo. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar