Бјелица није Џордан, Бирчевић може донекле да га замени!

"Изузетно ценим Немању, који у комбинацији са осталим нашим играчима чини јачом ову нашу репрезентацију, али сада не треба очајавати", рекао је легендарни Дражен Далипагић.

Кошарка 26.07.2016 | 10:45
Бјелица није Џордан, Бирчевић може донекле да га замени!
Вест да кошаркашка репрезентација Србије неће моћи да рачуна на Немању Бјелицу на Олимпијским играма у Рију није многе изненадила, с обзиром на природу повреде с којом се мучио Минесотин универзалац. Али, представља нови велики ударац за Орлове у намерама да се докопају медаље у Рију. 

Бјелица није успео да се избори са упалом нерва десне ноге, па је уз велику жал морао да откаже учешће репрезентацији. Док неки изостанак понајбољег српског играча виде као страшан хендикеп за тим, легендарни Дражен Далипагић износи другачије мишљење у разговору за Ало. 

"Немања јесте један од главних играча ове генерације, поливалентан кошаркаша, сваштар, и његова повреда представља мали хендикеп. Али није он Мајкл Џордан, па да може сам да узме лопту и да каже: 'Сад ћу сам да разбије Шпанију, Литванију, Француску...' Изузетно ценим Немању, који у комбинацији са осталим нашим играчима чини јачом ову нашу репрезентацију, али сада не треба очајавати", рекао је популарни Праја за Ало.

По мишљењу чувеног југословенског репрезентативца, селектор Александар Ђорђевић већ сада у тиму има играче који могу да одраде оно што је досад био Немањин посао.

"Стефан Бирчевић може донекле да га замени. У квалификацијама смо се добро показали, али тек сада нас чека оно право".

О шансама у Рију каже да ће све зависити од тога са ким ће Србија укрстити копља у четвртфиналу. 

"Србија може, али и не мора да се из Рија врати са медаљом. Сећате се да смо на Мундобаскету до сребра дошли са пет победа и четири пораза. Селектор Ђорђевић са овом екипом и без Бобана Марјановића можда може да узме сребро, као што је без њега освојио вицешампионску титулу на Мундобаскету. Опет, може да буде четврти. Селектор је одговоран за успех или неуспех", закључује Далипагић причу за дневни лист Ало. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар