Lubenica, najbolji saveznik u topljenju masnih naslaga

Otkrijte zašto je lubenica nova superhrana, koja će vam pomoći da zadržite savršenu liniju.

Zdravlje 06.07.2016 | 12:48
Lubenica, najbolji saveznik u topljenju masnih naslaga
Ne dozvolite da zbog visokog glikemijskog indeksa, lubenica za vas postane zabranjeno voće. Nova istraživanja su pokazala da ova voćka pomaže u održavanju telesne građe i zategnutih mišića, a uz sve to vam pruža prepoznatljivi slatki ukus.

Lubenica je bogata amino kiselinom L citrulin, koja je po podacima istraživača sa Univerziteta Sorbona ima veliki efekat na građu vašeg tela. Ova supstanca ima gotovo magičnu sposobnost da uspori proces starenja i da duže zadrži postojanost mišića.

Studija iz magazina Journal of Nutrition otkrila je da L citrulin, u poređenju sa drugim amino kiselinama u voću, pomaže da potrošite više masnih naslaga za 13 procenata i povećate mišićnu masu za čitavih 9 procenata.

Kako starimo broj ćelija u našem organizmu opada. To uzrokuje smanjenje mišićne mase i bolju podlogu za sticanje novih masnih naslaga.

Upravo zato, sok lubenice se smatra odličnim saveznikom, jer povećava proizvodnju regenerativnih proteina koji grade mišićnu masu i obnavljaju ćelije u organizmu.

Sve to će uticati da se osećate energičnije i da potrošite više masnih naslaga, pa se lubenica zato smatra idealnom letnjom užinom.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar