Dvoje uhapšeno zbog eksplozija u Sarajevu

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su uhapsili A. E. rođenu 1981. godine zbog postojanja osnova sumnje da je u ponedjeljak aktivirala eksplozivnu napravu ispred ugostiteljskog objekta "Fashion" u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 21.06.2016 | 16:43
Dvoje uhapšeno zbog eksplozija u Sarajevu
U ponedjeljak je u ranim jutarnjim satima u sarajevskoj opštini Centar došlo do aktiviranja dvije eksplozivne naprave. Prvo je aktivirana eksplozivna naprava u dvorištu kuće koja je vlasništvo M. M. iz Sarajeva, a zatim i u ulici Maršala Tita, kod ugostiteljskog objekta "Fashion", vlasništvo M. I.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na navedenom objektu, kao i razbijanja stakala na objektu "Sarajevo City Centra".

Nakon saslušanja više svjedoka i pregleda dostupnih materijala nadzornih kamera ustanovljeno je da je prilikom ovih krivičnih djela korišteno vozilo marke Škoda Fabia crvene boje.

Ubrzo nakon toga uhapšena je žena inicijala A. E. Ona je priznala izvršenje ovih krivičnih djela kazavši da je njen saučesnik bio Ž. E. rođen 1989. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu, koji je takođe uhapšen.

O hapšenju je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a u toku su radnje na rasvjetljavanju detalja ovog krivičnog djela.

Izvor: Klix
Foto: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar