Kragulj krao sve što mu je došlo pod ruku

Renato Kragulj (25) iz Prijedora, koji je više puta hapšen zbog krađa, ponovo je pao u ruke policije. On je osumnjičen da je u posljednji mjesec i po na području Prijedora provalio u deset kafića i kuća odakle je ukrao novac, zlatni i srebrni nakit te drugu robu vrijednu 4.000 maraka.

Republika Srpska 14.06.2016 | 11:58
Kragulj krao sve što mu je došlo pod ruku
Kako saznajemo, Kragulj je zbog pomenutih krivičnih djela ispitan u prijedorskoj policiji, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Pretresom prostorija koje koristi osumnjičeni pronađen je i oduzet dio ukradenih predmeta.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Kragulj osim novca, zlatnog i srebrnog nakita krao i mobilne telefone, računarsku tehniku, ali i bicikle.

"On je na silu i uz pomoć podesnog alata provaljivao najčešće u kuće i kafiće, odakle je krao lako prenosivu robu koju je prodavao trećim licima. Na taj način nezakonito je zaradio oko 4.000 maraka", kazao je izvor "Glasa Srpske".

U Centru javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da R. K. terete za tešku krađu i krađu.

"U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima", kazali su u prijedorskoj policiji.

Kragulj, koji je višestruki povratnik u izvršenje krivičnih djela, u žižu javnosti dospio je u septembru prošle godine kada je uhapšen zbog sumnje da je od oca tadašnje djevojke ukrao zlatni nakit vrijednosti 11.500 maraka. On je krađu počinio 23. avgusta dok je boravio u kući djevojčinih roditelja. Ukradeni nakit u više navrata prodavao je zlatarima i na drugim lokacijama gdje se vrši otkup. Tokom hapšenja kod njega je pronađena i manja količina spida. Dvije godine ranije Kragulj je takođe hapšen zbog sumnje da je sa nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestu Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova. Tada je osumnjičen da je s grobalja i drugih mjesta krao i oluke i druge sekundarne sirovine. Ukradene predmete prodavao je u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru. Na jednom od njih, poslije hapšenja 2013. godine, pronađen je dio ukradenih stvari.

Pljačka

Policija iz Prijedora traga za provalnikom koji je iz prostorija preduzeća "Japra" u Novom Gradu ukrao metalnu kasu u kojoj je bilo 4.500 maraka i pištolj CZ. Policija je nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem rasvjetljavanja ove teške krađe.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pedja

14.06.2016 10:11

Osjeci mu obe ruke-primjeniti Dusanov zakonik!

ODGOVORITE
Name

eh

14.06.2016 10:42

Moj brate,prvi bi nam predsednik ostao bez ruku

Name

SLAVKO

14.06.2016 10:19

DRAGI SINE JA SAM TEDI GOVORIO NEĆEŠ DUGO . UHVATIĆE TE. MALIMA SKIDAJU GLAVU A VELIKIMA KAPU!

ODGOVORITE
Name

С4

14.06.2016 10:27

Ја, реко', овај пјандура из Градишке, кад оно опет неки кокошар. Па, добро, карактерима су ту негдје.

ODGOVORITE
Name

bibi

14.06.2016 12:28

Bravo. Nezakonito zaradio 4000km. Mile Radisic prije 10 dana stoji ispred zgrade na kojoj nezakonito zaradjuje milione pritom je na izdrzavanju kazne zbog zemlje na kojoj je izgradjena ta zgrada. Kradi na veliko i ne boj se zakona!

ODGOVORITE
Name

mami

14.06.2016 17:07

Nekim ljudima je posao kradja. To jenjihov nacin zivota! Po meni je i pronevera i zloupotreba polozaja onih s' tasnom i masnom u istom rangu sa kokosarima. Lopov je lopov. Ali gle cuda, "malim" se skida glava a "velikim" kapa!

ODGOVORITE