Крагуљ крао све што му је дошло под руку

Ренато Крагуљ (25) из Приједора, који је више пута хапшен због крађа, поново је пао у руке полиције. Он је осумњичен да је у посљедњи мјесец и по на подручју Приједора провалио у десет кафића и кућа одакле је украо новац, златни и сребрни накит те другу робу вриједну 4.000 марака.

Република Српска 14.06.2016 | 11:58
Крагуљ крао све што му је дошло под руку
Како сазнајемо, Крагуљ је због поменутих кривичних дјела испитан у приједорској полицији, након чега је пуштен да се брани са слободе. Претресом просторија које користи осумњичени пронађен је и одузет дио украдених предмета.

Извор близак истрази казао је да је Крагуљ осим новца, златног и сребрног накита крао и мобилне телефоне, рачунарску технику, али и бицикле.

"Он је на силу и уз помоћ подесног алата проваљивао најчешће у куће и кафиће, одакле је крао лако преносиву робу коју је продавао трећим лицима. На тај начин незаконито је зарадио око 4.000 марака", казао је извор "Гласа Српске".

У Центру јавне безбједности Приједор, наводећи иницијале, рекли су да Р. К. терете за тешку крађу и крађу.

"У току је документовање и комплетирање предмета након чега ће против осумњиченог бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука о почињеним кривичним дјелима", казали су у приједорској полицији.

Крагуљ, који је вишеструки повратник у извршење кривичних дјела, у жижу јавности доспио је у септембру прошле године када је ухапшен због сумње да је од оца тадашње дјевојке украо златни накит вриједности 11.500 марака. Он је крађу починио 23. августа док је боравио у кући дјевојчиних родитеља. Украдени накит у више наврата продавао је златарима и на другим локацијама гдје се врши откуп. Током хапшења код њега је пронађена и мања количина спида. Двије године раније Крагуљ је такође хапшен због сумње да је са надгробних споменика на православном гробљу у мјесту Сотонице и Мало Паланчиште код Приједора крао месингана слова. Тада је осумњичен да је с гробаља и других мјеста крао и олуке и друге секундарне сировине. Украдене предмете продавао је у предузећима за откуп секундарних сировина у Приједору. На једном од њих, послије хапшења 2013. године, пронађен је дио украдених ствари.

Пљачка

Полиција из Приједора трага за провалником који је из просторија предузећа "Јапра" у Новом Граду украо металну касу у којој је било 4.500 марака и пиштољ ЦЗ. Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем расвјетљавања ове тешке крађе.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Педја

14.06.2016 10:11

Осјеци му обе руке-примјенити Дусанов законик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

14.06.2016 10:42

Мој брате,први би нам председник остао без руку

Name

СЛАВКО

14.06.2016 10:19

ДРАГИ СИНЕ ЈА САМ ТЕДИ ГОВОРИО НЕЋЕШ ДУГО . УХВАТИЋЕ ТЕ. МАЛИМА СКИДАЈУ ГЛАВУ А ВЕЛИКИМА КАПУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С4

14.06.2016 10:27

Ја, реко', овај пјандура из Градишке, кад оно опет неки кокошар. Па, добро, карактерима су ту негдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

14.06.2016 12:28

Браво. Незаконито зарадио 4000км. Миле Радисиц прије 10 дана стоји испред зграде на којој незаконито зарадјује милионе притом је на издрзавању казне због земље на којој је изградјена та зграда. Кради на велико и не бој се закона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

14.06.2016 17:07

Неким људима је посао крадја. То јењихов нацин зивота! По мени је и проневера и злоупотреба полозаја оних с' тасном и масном у истом рангу са кокосарима. Лопов је лопов. Али гле цуда, "малим" се скида глава а "великим" капа!

ОДГОВОРИТЕ