Cijela BiH žali za mladom Anom

Reprezentativka BiH u plivanju i višestruka državna i prvakinja RS Ana Čučković (18) poginula je u saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak popodne u mjestu Gornje Čičevo na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi.

Republika Srpska 01.06.2016 | 09:55
Cijela BiH žali za mladom Anom

U udesu su učestvovala dva vozila, golf 2 koji se kretao ispred pežoa, u kome se vozilo petoro mladih ljudi, među kojima i Ana, koji su pošli u obližnje selo na sahranu oca školske drugarice.

Mlada plivačica je samo prije desetak dana bila na maturskoj svečanosti Centra srednjih škola gdje je završila za ekonomsko-trgovinskog tehničara.

Njena tri druga i jedna drugarica koji su bili u automobilu s njom su njeni školski drugovi, od kojih je dvoje lakše povrijeđeno, ali su još na bolničkom liječenju.

"Upravo sam ih obišao u bolnici i dobro su, ako se izuzme njihova tuga za drugaricom. Njena smrt je uznemirila sve nas, i školske drugove i profesore, a svi imamo samo riječi hvale za našu Anu. Bila je divno dijete, odlična, primjerna, perspektivan sportista čijim smo se uspjesima svi zajedno radovali, i njena porodica, i mi u školi, i Plivački klub Leotar, i cio grad, i država, čija je reprezentativka bila", kaže razredni starješina Ane Čučković, profesor Krsto Kojović.

Kaže da ju je upravo ovih dana očekivalo polaganje maturskog ispita, a onda se nadao da će upisati neku sportsku akademiju i sebe nadograđivati u plivačkom sportu. Anina školska drugarica Dragana Vukanović kroz suze kaže da svoju prijateljicu nikada neće zaboraviti, a da njihovo prijateljstvo ne umire sa fizičkom smrću.

"Upoznale smo se u prvom razredu srednje škole, ali smo od ekskurzije postale nerazdvojne, dijeleći sve tajne, sve želje, sve ono lijepo što će zauvijek živjeti u mojim sjećanjima", kazala nam je vidno uznemirena Dragana.

Ni u Plivačkom klubu Leotar nisu mogli da vjeruju da je jedan tren bio dovoljan da se prekine mladi život i odnese prvu uzdanicu njihovog kluba.

"Neopisiva tragedija, kako za Aninu porodicu, tako i za sve nas u Plivačkom klubu i cijelom njenom Trebinju, koje je neizmjerno voljela i kojim se ponosila. Kakav je Ana bila sportista i kakav drug, najbolje pokazuju telegrami i pozivi koje primamo iz svih krajeva bivše Jugoslavije i Evrope, iz svakog grada u kome se takmičila i u kome su je zapamtili", kaže trener Plivačkog kluba Leotar Veljko Piljević.

Kaže da nikada neće zaboraviti Anino matursko veče kada su se, ne sluteći da im je to posljednji put, fotografisali zajedno, šaleći se da su kao na pobjedničkom postolju na kojem je Ana bila bezbroj puta kao višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske u plivanju.Ana je bila državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno, nekoliko puta birana za sportistu grada Trebinja, te perspektivni sportista Republike Srpske.

Komemoracija za Anu Čučković biće održana danas u Trebinju, koje već drugi dan žali za svojom mladom plivačicom, a u kafićima ne svira muzika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća Zoranu Čučkoviću, ocu Ane Čučković, istakavši da je iznenadan i prerani odlazak mladog života velika tragedija i nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, ali i za cijelo društvo.

I član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je telegram saučešća porodici Čučković i Plivačkom klubu Leotar.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sandra

01.06.2016 08:41

Žao mi je mlade djevojke.Saučešće porodici, iako za njih utjehe nema. Mladim vozačima ovakve tragedije trebaju biti u glavi svaki put kad sjednu za volan. A I roditeljima. Moraju znati kome daju volan u ruke.

ODGOVORITE
Name

roditelj

01.06.2016 09:31

Saučešće porodici. Utjehe nema. Tužna je cijela RS.

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2016 10:55

Nije Samo entiteit nego I drzava Bih je tuzna zbog gubitka talenta u plivanju.

Name

Mostar088

01.06.2016 09:47

Tuga,saučešće porodici Ta cesta je katastrofa ,čudi vise naroda ne gine

ODGOVORITE