Цијела БиХ жали за младом Аном

Репрезентативка БиХ у пливању и вишеструка државна и првакиња РС Ана Чучковић (18) погинула је у саобраћајној несрећи у понедјељак поподне у мјесту Горње Чичево на магистралном путу Требиње - Херцег Нови.

Република Српска 01.06.2016 | 09:55
Цијела БиХ жали за младом Аном

У удесу су учествовала два возила, голф 2 који се кретао испред пежоа, у коме се возило петоро младих људи, међу којима и Ана, који су пошли у оближње село на сахрану оца школске другарице.

Млада пливачица је само прије десетак дана била на матурској свечаности Центра средњих школа гдје је завршила за економско-трговинског техничара.

Њена три друга и једна другарица који су били у аутомобилу с њом су њени школски другови, од којих је двоје лакше повријеђено, али су још на болничком лијечењу.

"Управо сам их обишао у болници и добро су, ако се изузме њихова туга за другарицом. Њена смрт је узнемирила све нас, и школске другове и професоре, а сви имамо само ријечи хвале за нашу Ану. Била је дивно дијете, одлична, примјерна, перспективан спортиста чијим смо се успјесима сви заједно радовали, и њена породица, и ми у школи, и Пливачки клуб Леотар, и цио град, и држава, чија је репрезентативка била", каже разредни старјешина Ане Чучковић, професор Крсто Којовић.

Каже да ју је управо ових дана очекивало полагање матурског испита, а онда се надао да ће уписати неку спортску академију и себе надограђивати у пливачком спорту. Анина школска другарица Драгана Вукановић кроз сузе каже да своју пријатељицу никада неће заборавити, а да њихово пријатељство не умире са физичком смрћу.

"Упознале смо се у првом разреду средње школе, али смо од екскурзије постале нераздвојне, дијелећи све тајне, све жеље, све оно лијепо што ће заувијек живјети у мојим сјећањима", казала нам је видно узнемирена Драгана.

Ни у Пливачком клубу Леотар нису могли да вјерују да је један трен био довољан да се прекине млади живот и однесе прву узданицу њиховог клуба.

"Неописива трагедија, како за Анину породицу, тако и за све нас у Пливачком клубу и цијелом њеном Требињу, које је неизмјерно вољела и којим се поносила. Какав је Ана била спортиста и какав друг, најбоље показују телеграми и позиви које примамо из свих крајева бивше Југославије и Европе, из сваког града у коме се такмичила и у коме су је запамтили", каже тренер Пливачког клуба Леотар Вељко Пиљевић.

Каже да никада неће заборавити Анино матурско вече када су се, не слутећи да им је то посљедњи пут, фотографисали заједно, шалећи се да су као на побједничком постољу на којем је Ана била безброј пута као вишеструка првакиња БиХ и Републике Српске у пливању.Ана је била државна јуниорска рекордерка на 100 метара прсно, неколико пута бирана за спортисту града Требиња, те перспективни спортиста Републике Српске.

Комеморација за Ану Чучковић биће одржана данас у Требињу, које већ други дан жали за својом младом пливачицом, а у кафићима не свира музика.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа Зорану Чучковићу, оцу Ане Чучковић, истакавши да је изненадан и прерани одлазак младог живота велика трагедија и ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, али и за цијело друштво.

И члан Предсједништва БиХ Младен Иванић упутио је телеграм саучешћа породици Чучковић и Пливачком клубу Леотар.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сандра

01.06.2016 08:41

Жао ми је младе дјевојке.Саучешће породици, иако за њих утјехе нема. Младим возачима овакве трагедије требају бити у глави сваки пут кад сједну за волан. А И родитељима. Морају знати коме дају волан у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родитељ

01.06.2016 09:31

Саучешће породици. Утјехе нема. Тужна је цијела РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2016 10:55

Није Само ентитеит него И дрзава Бих је тузна због губитка талента у пливању.

Name

Мостар088

01.06.2016 09:47

Туга,саучешће породици Та цеста је катастрофа ,чуди висе народа не гине

ОДГОВОРИТЕ