Posao na sve strane

Odbornici Skuštine opštine Ugljevik na jučerašnjoj sednici usvojili su izveštaj o izvršenju budžeta za 2015. godinu u kojoj su rashodi izvršeni u skladu sa prihodima, a budžet je iznosio 13.658.000 KM.

Republika Srpska 31.05.2016 | 14:25
Posao na sve strane

 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo "jer su određeni poslovi koji će se raditi u narednom periodu podržani jednoglasno od svih odbornika".

"U izvršenju budžeta za 2015. godinu rashodi su u okviru prihoda. Projekat kanalizacije i vodovoda je jedan od bitnijih projekata, gde ćemo sa resornim ministarstvom Republike Srpske u narednom periodu rešiti prečiščavanje voda", rekao je Perić.

"Imamo i projekte izgradnje puteva na području skoro svih mesnih zajednica, kao i potrebu za proširenjem dečijeg obdaništa i doneli smo odluku o kupovini objekta u iznosu od 251.000 KM uz određenu adaptaciju od 80.000 KM, čime je obezbeđen dodatni kapacitet da primi svu djecu koja čekaju na prijem."

Skupština je donela odluku o zaduženju za namensku izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda po projektu razvoja vodovoda i kanalizacije u opštini Ugljevik u iznosu od 2.100.000 KM kao i odluku o zaduženju za kapitalna ulaganja - izgradnju i asfaltiranje puteva na području opštine Ugljevik u iznosu od 1.000.000 KM.

Odbornici su podržali izveštaje o radu nižih budžetskih korisnika, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Ugljevik: Centra za socijalni rad, Dječijeg vrtića „Duško Radović“, Centra za kulturu „Filip Višnjić“, Narodne biblioteke, Agencije za razvoj malih i srednjih preuzeća, Javne ustanove Sportsko-rekreativnog centra „Rudar“, AD „Kompreda“ i Srednjoškolskog centra „Mihailo Petrović - Alas“.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar