Посао на све стране

Одборници Скуштине општине Угљевик на јучерашњој седници усвојили су извештај о извршењу буџета за 2015. годину у којој су расходи извршени у складу са приходима, а буџет је износио 13.658.000 КМ.

Република Српска 31.05.2016 | 14:25
Посао на све стране

 

Начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је задовољство "јер су одређени послови који ће се радити у наредном периоду подржани једногласно од свих одборника".

"У извршењу буџета за 2015. годину расходи су у оквиру прихода. Пројекат канализације и водовода је један од битнијих пројеката, где ћемо са ресорним министарством Републике Српске у наредном периоду решити пречишчавање вода", рекао је Перић.

"Имамо и пројекте изградње путева на подручју скоро свих месних заједница, као и потребу за проширењем дечијег обданишта и донели смо одлуку о куповини објекта у износу од 251.000 КМ уз одређену адаптацију од 80.000 КМ, чиме је обезбеђен додатни капацитет да прими сву дјецу која чекају на пријем."

Скупштина је донела одлуку о задужењу за наменску изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода по пројекту развоја водовода и канализације у општини Угљевик у износу од 2.100.000 КМ као и одлуку о задужењу за капитална улагања - изградњу и асфалтирање путева на подручју општине Угљевик у износу од 1.000.000 КМ.

Одборници су подржали извештаје о раду нижих буџетских корисника, јавних предузећа и установа чији је оснивач општина Угљевик: Центра за социјални рад, Дјечијег вртића „Душко Радовић“, Центра за културу „Филип Вишњић“, Народне библиотеке, Агенције за развој малих и средњих преузећа, Јавне установе Спортско-рекреативног центра „Рудар“, АД „Компреда“ и Средњошколског центра „Михаило Петровић - Алас“.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар