Tragedija u Novom Sadu: Stradao mladić

Jedan štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u novosadskom naselju Veternik nastradao je u požaru koji je izbio danas oko 15 časova u toj zdravstvenoj instituciji, potvrđeno je "Blicu".

Srbija 25.05.2016 | 18:06
Tragedija u Novom Sadu: Stradao mladić

Direktor doma je potvrdio da je preminuo štićenik doma S.T. (22). Kako je rekao "deca su mu prenela da je taj štićenik i prouzrokovao požar", ali da on to ne može potvrdi.

Kako javlja reporter „Blic-a“ sa lica mesta, požar je izbio u levom krilu velikog „B“ paviljona Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju oko 14.30 časova. Vatrogasne ekipe vrlo brzo su ugasile požar, a na terenu je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktor doma Zoran Arbutina kazao je da jedan korisnik doma nije u domu i da trenutno ne znaju gde je, dok su svi ostali dobro i zbrinuti su.

U saopštenju MUP-a, u kom se potvrđuje da je do požara došlo, navodi se da je stradala jedna osoba, ali se ne kaže da li je u pitanju štićenik doma ili zaposleni u njemu.

"Vatrogasne ekipe, koje su na terenu, ugasile su požar.  U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa šest vozila", navodi se u saopštenju.

U toku je istraga koja će utvrditi uzroke požara.

Izvor: Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar