SIPA pretresla stan Branke Šekarić

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH izvršili su pretres stana i prostorija koje koristi Branka Šekarić (40), osumnjičena za otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Bosna i Hercegovina 14.04.2016 | 12:25
SIPA pretresla stan Branke Šekarić

Ona je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je kao supruga Dragana Šekarića, optuženog i osuđenog za ratne zločine na području Višegrada, putem društvenih mreža objavila identitet zaštićenog svjedoka u predemetu ratnog zločina, čime je prouzrokovala opasnost za život i bezbjednost i počinila krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Od Šekarićeve će biti izuzet računar, kao i svi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dragan Šekarić osuđen je pravosnažno na 17 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Višegrada, a u drugom predmetu u toku mu je suđenje za učestvovanje u otmici i ubistvu putnika iz voza u stanici Štrpci, u februaru 1993. godine.

Tužiteljstvo BiH i policijske i bezbjednosne agencije odlučne su da se suprotstave bilo kavim oblicima ometanja rada pravosuđa, otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka i ugrožavanjabezbjednosti svjedoka.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar