СИПА претресла стан Бранке Шекарић

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ извршили су претрес стана и просторија које користи Бранка Шекарић (40), осумњичена за откривање идентитета заштићеног свједока.

Босна и Херцеговина 14.04.2016 | 12:25
СИПА претресла стан Бранке Шекарић

Она је под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да је као супруга Драгана Шекарића, оптуженог и осуђеног за ратне злочине на подручју Вишеграда, путем друштвених мрежа објавила идентитет заштићеног свједока у предемету ратног злочина, чиме је проузроковала опасност за живот и безбједност и починила кривично дјело откривање идентитета заштићеног свједока.

Од Шекарићеве ће бити изузет рачунар, као и сви предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Драган Шекарић осуђен је правоснажно на 17 година затвора због ратних злочина на подручју Вишеграда, а у другом предмету у току му је суђење за учествовање у отмици и убиству путника из воза у станици Штрпци, у фебруару 1993. године.

Тужитељство БиХ и полицијске и безбједносне агенције одлучне су да се супротставе било кавим облицима ометања рада правосуђа, откривања идентитета заштићених свједока и угрожавањабезбједности свједока.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар