Klop o treneru Viljareala: Ne daj Bože da sam kao on!

Marselinjo je prvo prozvao menadžera Liverpula zbog načina na koji proslavlja golove svog tima, ali mu Nemac nije ostao dužan.

Fudbal 07.05.2016 | 16:00
Klop o treneru Viljareala: Ne daj Bože da sam kao on!

Strasti su bile uzavrele i pre nego što je počelo.

A, kada je počelo, slabiji je bio žuti tim, samim tim teže je bilo treneru žutog tima.

Uglavnom smireni Marselinjo Garsija Toral, trener Viljareala, još tokom utakmice na "Enfildu" prišao je, kako smatra, preterano temperamentnom i egocentričnom menadžeru Liverpula, Jirgenu Klopu, koji je prvi gol crvenih proslavio u svom stilu, burno, kao da je navijač.

Većini Klopovih kolega to ne smeta, možda neki ne žele to da pokažu, ali Marselinjo se nije ustručavao da kaže šta misli i pred 45.000 navijača na Mersisajdu i potom, na konferenciji za medije, kada je morao da čestita Englezima na plasmanu u finale Lige Evrope.

Liverpul će, inače, biti jedini finalista UEFA takmičenja ove sezone koji nije iz Primere i utoliko je Marselinju verovatno bilo teže, jer je njegova "Žuta podmornica" bila "najslabija karika" u lancu, jedina koja je pukla ove sezone utoliko što je samo Viljareal doživeo da bude eliminisan iz evro-kupova od tima koji nije iz Španije.

"Protivnički menadžer? On je to što jeste. On je samo to što jeste", rekao je Marselinjo posle utakmice, kada su ga pitali da prokomentariše kratku svađu pored aut linije.

"On je sjajan menadžer, ali kad sam ja u pitanju, bilo da pobeđujem ili gubim, ostajem miran i tih u tim situacijama", rekao je Marselinjo, očigledno iznošeći stav da bi svi trebalo da budu takvi, ali...

Fudbal možda ne bi bio zanimljiv u ovoj meri da su svi ledeni i proračunati, da niko ne iskazuje emocije. Iako nema dileme oko toga da Klop nekada zaista pretera i da to navijači njegovih klubova obožavaju, čak i oni neutralni, ali da to itekako može da iznervira one kojima se svet ruši u tom trenutku.

Kao što se rušio...

Međutim, Marselinjo nije kritikovao Klopa prvi put. Zapravio uradio je to i posle prve utakmice na "El Madrigalu", koju je njegova ekipa dobila golom iz kontre u poslednjem minutu utakmice za 1:0 pred put na "Enfild". Tada je opleo po taktici Liverpula i stilu igre, a imali su kao i sinoć svađu pored terena...

Kada se sve "sabralo", inače druželjubivi Klop koji nema mnogo neprijatelja u poslu kojim se bavi, rekao je samo...

"Nijedne sekunde svog života ne bih voleo da sam on".

Potom je dodao...

"A, on je sjajan menadžer".

Iako ih je preuzeo u "rasulu" u toku sezone, Klop je uspeo "redse" da odvede u dva finala. U prvom, finalu Liga kupa, poražen je u februaru od Mančester sitija, na Vembliju, posle penala, a u drugom, mnogo važnijem, sastaće se sa četvorostrukim i dvostrukim uzastopnim osvajačem Lige Evrope, Seviljom – 18. maja na "Sent Jakob parku" u Bazelu.

Pobednik, pored prestižnog trofeja, osvojiće i specijalnu pozivnicu za učešće u Ligi šampiona naredne sezone, a kuriozitet je da to u finišu Premijer lige i Primere ne mogu da ostvare ni momci sa "Enfilda", ni momci sa "Ramon Sančez Pichuana" gde je u četvrtak uveče, u isto vreme, pao ukrajinski Šahtjor Donjeck.

Sevilja ima četiri, a Liverpul tri trijumfa u Ligi Evrope, odnosno Kupu UEFA.

"Odigrali smo iznad mojih očekivanja, nemam prave reči da opišem ovu partiju. Bilo je sjajno gledati ovakav meč, biti deo njega, čak i pre utakmice kada su nas pozdravili navijača. Ostvarili smo cilj i mislim da smo sve ovo zaslužili", rekao je Klop posle utakmice.

On je pohvalio partiju Danijela Staridža, strelca drugog i najzaslužnijeg za prvi gol kada je Sorijano ubacio loptu u svoju mrežu. Staridž je prethodnih nekoliko mečeva, iako oporavljen od povrede i u golgeterskoj formi potom, proveo na klupi što je mnoge zbunilo.

Govorilo se čak i o njegovom odlasku...

"Staridž je bio odličan. On je neverovatan kada je spreman i potreban nam je ovakav stalno. Znam njegov kvalitet i na šta je sve spreman", dodao je Klop.

O Sevilji...

"Sevilja ima snažan tim. Daćemo sve od sebe kako bismo doneli trofej u naš fantastičan klub", poručio je nemački stručnjak.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar