Клоп о тренеру Виљареала: Не дај Боже да сам као он!

Марселињо је прво прозвао менаџера Ливерпула због начина на који прославља голове свог тима, али му Немац није остао дужан.

Фудбал 07.05.2016 | 16:00
Клоп о тренеру Виљареала: Не дај Боже да сам као он!

Страсти су биле узавреле и пре него што је почело.

А, када је почело, слабији је био жути тим, самим тим теже је било тренеру жутог тима.

Углавном смирени Марселињо Гарсија Торал, тренер Виљареала, још током утакмице на "Енфилду" пришао је, како сматра, претерано темпераментном и егоцентричном менаџеру Ливерпула, Јиргену Клопу, који је први гол црвених прославио у свом стилу, бурно, као да је навијач.

Већини Клопових колега то не смета, можда неки не желе то да покажу, али Марселињо се није устручавао да каже шта мисли и пред 45.000 навијача на Мерсисајду и потом, на конференцији за медије, када је морао да честита Енглезима на пласману у финале Лиге Европе.

Ливерпул ће, иначе, бити једини финалиста УЕФА такмичења ове сезоне који није из Примере и утолико је Марселињу вероватно било теже, јер је његова "Жута подморница" била "најслабија карика" у ланцу, једина која је пукла ове сезоне утолико што је само Виљареал доживео да буде елиминисан из евро-купова од тима који није из Шпаније.

"Противнички менаџер? Он је то што јесте. Он је само то што јесте", рекао је Марселињо после утакмице, када су га питали да прокоментарише кратку свађу поред аут линије.

"Он је сјајан менаџер, али кад сам ја у питању, било да побеђујем или губим, остајем миран и тих у тим ситуацијама", рекао је Марселињо, очигледно изношећи став да би сви требало да буду такви, али...

Фудбал можда не би био занимљив у овој мери да су сви ледени и прорачунати, да нико не исказује емоције. Иако нема дилеме око тога да Клоп некада заиста претера и да то навијачи његових клубова обожавају, чак и они неутрални, али да то итекако може да изнервира оне којима се свет руши у том тренутку.

Као што се рушио...

Међутим, Марселињо није критиковао Клопа први пут. Заправио урадио је то и после прве утакмице на "Ел Мадригалу", коју је његова екипа добила голом из контре у последњем минуту утакмице за 1:0 пред пут на "Енфилд". Тада је оплео по тактици Ливерпула и стилу игре, а имали су као и синоћ свађу поред терена...

Када се све "сабрало", иначе дружељубиви Клоп који нема много непријатеља у послу којим се бави, рекао је само...

"Ниједне секунде свог живота не бих волео да сам он".

Потом је додао...

"А, он је сјајан менаџер".

Иако их је преузео у "расулу" у току сезоне, Клоп је успео "редсе" да одведе у два финала. У првом, финалу Лига купа, поражен је у фебруару од Манчестер ситија, на Вемблију, после пенала, а у другом, много важнијем, састаће се са четвороструким и двоструким узастопним освајачем Лиге Европе, Севиљом – 18. маја на "Сент Јакоб парку" у Базелу.

Победник, поред престижног трофеја, освојиће и специјалну позивницу за учешће у Лиги шампиона наредне сезоне, а куриозитет је да то у финишу Премијер лиге и Примере не могу да остваре ни момци са "Енфилда", ни момци са "Рамон Санчез Пицхуана" где је у четвртак увече, у исто време, пао украјински Шахтјор Доњецк.

Севиља има четири, а Ливерпул три тријумфа у Лиги Европе, односно Купу УЕФА.

"Одиграли смо изнад мојих очекивања, немам праве речи да опишем ову партију. Било је сјајно гледати овакав меч, бити део њега, чак и пре утакмице када су нас поздравили навијача. Остварили смо циљ и мислим да смо све ово заслужили", рекао је Клоп после утакмице.

Он је похвалио партију Данијела Стариџа, стрелца другог и најзаслужнијег за први гол када је Соријано убацио лопту у своју мрежу. Стариџ је претходних неколико мечева, иако опорављен од повреде и у голгетерској форми потом, провео на клупи што је многе збунило.

Говорило се чак и о његовом одласку...

"Стариџ је био одличан. Он је невероватан када је спреман и потребан нам је овакав стално. Знам његов квалитет и на шта је све спреман", додао је Клоп.

О Севиљи...

"Севиља има снажан тим. Даћемо све од себе како бисмо донели трофеј у наш фантастичан клуб", поручио је немачки стручњак.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар