Poslednji oproštaj od generala Savića

Komemoracija povodom smrti general – potpukovnika Vojske Republike Srpske Cvjetka Savića održana je danas u bijeljinskom Centru za kulturu.

Republika Srpska 16.04.2016 | 21:52
Poslednji oproštaj od generala Savića

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da je vojska Republike Srpske izgubila velikog čovjeka i hrabrog komandanta.

Bivši načelnik Škole nacionalne odbrane u kojoj se Cvjetko školovao ističe da je profesoru teško da se oprosti od svog učenika, kao i da mu je Cvjetko bio i ostao kao brat.

General-potpukovnik Vojske Republike Srpske Cvjetko Savić preminuo je nakon duge borbe sa bolešću na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

U profesionalnoj karijeri bio je načelnik Štaba u Komandi Trećeg korpusa Vojske Republike Srpske, načelnik Odjeljenja za operativno-nastavne poslove u Komandi Trećeg korpusa Vojske Republike Srpske, komandant lake pješadijske brigade, komandant protiv/oklopnog artiljerijskog diviziona motorizovane brigade i još mnogo toga.

Odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Ordenom zasluga za narod, te Ordenom Karađorđeve zvijezde trećeg stepena.

General Cvjetko Savić sahranjen je na groblju “Pučile” u Bijeljini u prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja i saboraca.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ratko

16.04.2016 13:15

A to znaci da mi u RS nemamo Aleju Velikana Pa svoje velicine sahranjujemo da hok.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

16.04.2016 16:07

Забога Народе! Ми немамо више Војску РС. Утопио смо СРБску Војску у Армију БиХ или продали смо Војску за једну бљутаву вечеру!

Name

Brle

16.04.2016 21:10

Hoce li sada primiti 4 nezaposlenika, on je obavljao 4 funkcije i dobijao penziju.

ODGOVORITE