Последњи опроштај од генерала Савића

Комеморација поводом смрти генерал – потпуковника Војске Републике Српске Цвјетка Савића одржана је данас у бијељинском Центру за културу.

Република Српска 16.04.2016 | 21:52
Последњи опроштај од генерала Савића

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је да је војска Републике Српске изгубила великог човјека и храброг команданта.

Бивши начелник Школе националне одбране у којој се Цвјетко школовао истиче да је професору тешко да се опрости од свог ученика, као и да му је Цвјетко био и остао као брат.

Генерал-потпуковник Војске Републике Српске Цвјетко Савић преминуо је након дуге борбе са болешћу на Војномедицинској академији у Београду.

У професионалној каријери био је начелник Штаба у Команди Трећег корпуса Војске Републике Српске, начелник Одјељења за оперативно-наставне послове у Команди Трећег корпуса Војске Републике Српске, командант лаке пјешадијске бригаде, командант против/оклопног артиљеријског дивизиона моторизоване бригаде и још много тога.

Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом заслуга за народ, те Орденом Карађорђеве звијезде трећег степена.

Генерал Цвјетко Савић сахрањен је на гробљу “Пучиле” у Бијељини у присуству великог броја родбине, пријатеља и сабораца.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ратко

16.04.2016 13:15

А то знаци да ми у РС немамо Алеју Великана Па своје велицине сахрањујемо да хок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

16.04.2016 16:07

Забога Народе! Ми немамо више Војску РС. Утопио смо СРБску Војску у Армију БиХ или продали смо Војску за једну бљутаву вечеру!

Name

Брле

16.04.2016 21:10

Хоце ли сада примити 4 незапосленика, он је обављао 4 функције и добијао пензију.

ОДГОВОРИТЕ