Gudurić, Zagorac i Jaramaz na NBA draftu!

Menadžer Miodrag Miško Ražnatović na svom Twitter profilu potvrdio da će talentovani košarkaši Crvene zvezde i Mega Leksa "izaći" na naredni NBA draft.

Košarka 13.04.2016 | 11:40
Gudurić, Zagorac i Jaramaz na NBA draftu!

Još Srba stiže u NBA?

Poznati menadžer Miodrag Miško Ražnatović potvrdio je na svom Twitter nalogu da su se za predstojeći NBA draft prijavila i trojica srpskih košarkaša: Marko Gudurić iz Crvene zvezde i Ognjen Jaramaz i Rade Zagorac iz ekipe Mega Leksa!

Rade Zagorac se prijavio i prethodne godine, ali je i kao još petorica srpskih košarkaša (Dobrić, Tejić, Šalić, Pašajlić i Kutlešić), u poslednji čas "povukao" prijavu.

Pored njih tu su još i trojica "stranih" košarkaša iz ekipe Mega Leksa, pa su pored Zagorca i Jaramaza, svoje prijave "poslali" Francuzi Timoti Luvavu i Alfa Kaba, kao i Hrvat Ivica Zubac.

Marko Gudurić je ove sezone prosto "eksplodirao" u dresu Crvene zvezde i u mnogim utakmicama, naročito u Evroligi, znao je da preuzme odgovornost kada ekipi nije išlo, a potom da je svojim prodorima ili dalekometnim trojkama - vrati u meč. Ognjen Jaramaz i Rade Zagorac su takođe igrali dobro za Megu sa kojom su osvojili Kup Radivoja Koraća i plasirali se u finale ABA lige, ali su obojica imala problema sa povredama u toku sezone, što ih je sprečilo da ostvare i "bolju statistiku".

Za prethodni NBA draft prvobitno su se prijavila čak osmorica srpskih košarkaša, ali "samo" trojica nisu povukli prijave. Na Nikolu Milutinova (26) prava polažu San Antonio Sparsi, na Nikolu Radičevića (57) Denver, dok je Luka Mitrović (60) Filadelfijin.

I draft 2014. godine je bio dobar po Srbe, pa su tako Finiks Sansi kao 27. pika izabrali Bogdana Bogdanovića, a dobro su prošla i tri košarkaša Mega Leksa: Vasilije Micić (52) i Nemanja Dangubić (54) birala je Filadelfija, dok je dobro poznata sudbina Nikole Jokića koga je izabrao Denver sa 41. pozicije, a već ove sezone važi za jednog od najboljih rukija.

Trenutno u NBA ligi nastupaju trojica Srba: pored Nikole Jokića (Denver) tu su i Nemanja Bjelica (Minesota) i Boban Marjanović (San Antonio).

Da li ćemo od naredne sezone gledati više ili manje srpskih košarkaša? Videćemo uskoro...

Ovogodišnji draft je 23. juna u "Barklejs centru" u Bruklinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar