Гудурић, Загорац и Јарамаз на НБА драфту!

Менаџер Миодраг Мишко Ражнатовић на свом Тwиттер профилу потврдио да ће талентовани кошаркаши Црвене звезде и Мега Лекса "изаћи" на наредни НБА драфт.

Кошарка 13.04.2016 | 11:40
Гудурић, Загорац и Јарамаз на НБА драфту!

Још Срба стиже у НБА?

Познати менаџер Миодраг Мишко Ражнатовић потврдио је на свом Тwиттер налогу да су се за предстојећи НБА драфт пријавила и тројица српских кошаркаша: Марко Гудурић из Црвене звезде и Огњен Јарамаз и Раде Загорац из екипе Мега Лекса!

Раде Загорац се пријавио и претходне године, али је и као још петорица српских кошаркаша (Добрић, Тејић, Шалић, Пашајлић и Кутлешић), у последњи час "повукао" пријаву.

Поред њих ту су још и тројица "страних" кошаркаша из екипе Мега Лекса, па су поред Загорца и Јарамаза, своје пријаве "послали" Французи Тимоти Луваву и Алфа Каба, као и Хрват Ивица Зубац.

Марко Гудурић је ове сезоне просто "експлодирао" у дресу Црвене звезде и у многим утакмицама, нарочито у Евролиги, знао је да преузме одговорност када екипи није ишло, а потом да је својим продорима или далекометним тројкама - врати у меч. Огњен Јарамаз и Раде Загорац су такође играли добро за Мегу са којом су освојили Куп Радивоја Кораћа и пласирали се у финале АБА лиге, али су обојица имала проблема са повредама у току сезоне, што их је спречило да остваре и "бољу статистику".

За претходни НБА драфт првобитно су се пријавила чак осморица српских кошаркаша, али "само" тројица нису повукли пријаве. На Николу Милутинова (26) права полажу Сан Антонио Спарси, на Николу Радичевића (57) Денвер, док је Лука Митровић (60) Филаделфијин.

И драфт 2014. године је био добар по Србе, па су тако Финикс Санси као 27. пика изабрали Богдана Богдановића, а добро су прошла и три кошаркаша Мега Лекса: Василије Мицић (52) и Немања Дангубић (54) бирала је Филаделфија, док је добро позната судбина Николе Јокића кога је изабрао Денвер са 41. позиције, а већ ове сезоне важи за једног од најбољих рукија.

Тренутно у НБА лиги наступају тројица Срба: поред Николе Јокића (Денвер) ту су и Немања Бјелица (Минесота) и Бобан Марјановић (Сан Антонио).

Да ли ћемо од наредне сезоне гледати више или мање српских кошаркаша? Видећемо ускоро...

Овогодишњи драфт је 23. јуна у "Барклејс центру" у Бруклину.

Коментари / 0

Оставите коментар