Despotu Vraniću 7 godina robije

Despotu Vraniću (23), optuženom za tešku saobraćajnu nesreću kod "Merkatora" u Novom Sadu u junu 2014, u kojoj je poginulo troje 20-godišnjaka, danas je pred Višim sudom izrečena kazna zatvora u trajanju od 7 godina.

Srbija 11.04.2016 | 11:40
Despotu Vraniću 7 godina robije

Sud mu je danas ukinuo pritvor i odredio kućni uz zabranu napuštanja stana u kojem će boraviti sa nanogicom.

Sudskim većem koje mu je danas izreklo presudu predsedava Vidoje Mitrić. Podsetimo, on je u završnoj reči na ponovljenom suđenju, u sredu pred istim sudom, rekao da se ne oseća krivim za nesreću, ali da izražava duboko žaljenje zbog nastradalih.

On je prvostepenom presudom osuđen na osam godina robije zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje mladih, a u četvrtak je izjavio da bi više voleo da je i on nastradao.

"Po ko zna koji put ponavljam da se ne osećam krivim za saobraćajnu nezgodu. Izražavam duboko žaljenje zbog nastradalih u njoj. Više bih voleo da sam poginuo tada nego da prolazim kroz ovo", rekao je u završnoj reči na ponovljenom suđenju Vranić.

On je u novosadski Viši sud doveden iz pritvora u kom je poslednje dve godine, nakon udesa u kom su poginuli Aleksandar Marić, Milica Ležimirac i Vladica Matović kod „Merkatora“ u Novom Sadu juna 2014.

"Optuženi ne priznaje delo koje mu se stavlja na teret. On je izjavio da je konzumirao alkohol nakon nesreće, međutim, sudsko veštačenje je demantovalo njegovu tvrdnju, pa je kod njega utvrđeno oko 1,4 promila alkohola u krvi", rekla je zamenica višeg javnog tužioca Ljiljana Tomić.

Sudski veštaci su rekli da okrivljeni usled pijanstva nije bio sposoban da vozi jer su mu, između ostalog, bile smanjene pažnja i koncentracija.

Pogledajte video snimak nesreće:

Izvor: Kurir

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ja

11.04.2016 10:55

Na zalost ovi sto su izinuli usli su na svoje CRVENO. Ovaj je takodje kriv zbog brzine i alkohola. STRASNO

ODGOVORITE
Name

Kaka

11.04.2016 13:03

Nije kriv, kroz crveno su prosli.

ODGOVORITE
Name

Pasha

11.04.2016 16:55

Krivi su obostrano,samo treba ovom glavatom majmunu bulju napuniti za alkohoL i brzinu,po glavi se vidi da je retardiran

ODGOVORITE
Name

lijan

11.04.2016 18:51

Retardirani skot!da sam macke pregazio poludio bi,a ne tri mlada zivota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!