Деспоту Вранићу 7 година робије

Деспоту Вранићу (23), оптуженом за тешку саобраћајну несрећу код "Меркатора" у Новом Саду у јуну 2014, у којој је погинуло троје 20-годишњака, данас је пред Вишим судом изречена казна затвора у трајању од 7 година.

Србија 11.04.2016 | 11:40
Деспоту Вранићу 7 година робије

Суд му је данас укинуо притвор и одредио кућни уз забрану напуштања стана у којем ће боравити са наногицом.

Судским већем које му је данас изрекло пресуду председава Видоје Митрић. Подсетимо, он је у завршној речи на поновљеном суђењу, у среду пред истим судом, рекао да се не осећа кривим за несрећу, али да изражава дубоко жаљење због настрадалих.

Он је првостепеном пресудом осуђен на осам година робије због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуло троје младих, а у четвртак је изјавио да би више волео да је и он настрадао.

"По ко зна који пут понављам да се не осећам кривим за саобраћајну незгоду. Изражавам дубоко жаљење због настрадалих у њој. Више бих волео да сам погинуо тада него да пролазим кроз ово", рекао је у завршној речи на поновљеном суђењу Вранић.

Он је у новосадски Виши суд доведен из притвора у ком је последње две године, након удеса у ком су погинули Александар Марић, Милица Лежимирац и Владица Матовић код „Меркатора“ у Новом Саду јуна 2014.

"Оптужени не признаје дело које му се ставља на терет. Он је изјавио да је конзумирао алкохол након несреће, међутим, судско вештачење је демантовало његову тврдњу, па је код њега утврђено око 1,4 промила алкохола у крви", рекла је заменица вишег јавног тужиоца Љиљана Томић.

Судски вештаци су рекли да окривљени услед пијанства није био способан да вози јер су му, између осталог, биле смањене пажња и концентрација.

Погледајте видео снимак несреће:

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ја

11.04.2016 10:55

На залост ови сто су изинули усли су на своје ЦРВЕНО. Овај је такодје крив због брзине и алкохола. СТРАСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кака

11.04.2016 13:03

Није крив, кроз црвено су просли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

11.04.2016 16:55

Криви су обострано,само треба овом главатом мајмуну буљу напунити за алкохоЛ и брзину,по глави се види да је ретардиран

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

11.04.2016 18:51

Ретардирани скот!да сам мацке прегазио полудио би,а не три млада зивота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!