Legendarni Bjerndalen odlaže penziju, ide u Pjongčang na OI!

Najuspešniji zimski olimpijac svih vremena Ole Ajnar Bjerndalen objavio je da se ne povlači iz bijatlona, već da će nastaviti karijeru još dve godine.

Ostali sportovi 09.04.2016 | 19:40
Legendarni Bjerndalen odlaže penziju, ide u Pjongčang na OI!

Mnogi su očekivali da će sezona iza nas biti poslednja u karijeri legendarnog Norvežanina, ali je on posle sjajnih rezultata na Svetskom prvenstvu u Oslu odlučio da ipak nastavi da se takmiči. Na svom terenu, Bjerndalen je prošlog meseca osvojio jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Bjerndalen je u utorak objavio da će mu u narednom periodu porodica biti u prvom planu, pošto sa svojom izabranicom Darijom Domračevom čeka dete, i da mu je cilj da se nađe na Zimskim igrama u Pjongčangu 2018. godine i potom povuče.

Norvežanin je takođe zbog nastavka karijere odrekao članstva u Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), koji je objavio da prihvata takvu odluku.

42-godišnji Bjerndalen je do sada osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, a 13. ukupno, što ga od Igara u Sočiju 2014. godine čini najuspešnijim olimpijcem u istoriji.

Domračeva, beloruska bijatlonka i trostruka olimpijska šampionka, objavila je da planira da se vrati takmičenjima do sledećeg januara, pošto bi trebalo da se porodi u oktobru. Beloruskinja je propustila celu proteklu sezonu zbog mononukleoze.

Komentari / 0

Ostavite komentar