Ministar Šarović na sastanku u Briselu

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas u Briselu sa Johanesom Hanom, komesarom Evropske komisije, u okviru sastanka ministara Zapadnog Balkana zaduženih za energetiku i transport.

Bosna i Hercegovina 01.03.2016 | 14:17
Ministar Šarović na sastanku u Briselu

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH Saša Dalipagić.

Na sastanku su razmatrana dosadašnja dostignuća i ishodi tzv. Berlinskog procesa, te napredak svake od zemalja u implementaciji blagih (soft) mjera u oblasti energetike i transporta.

Na dnevnom redu su bili i mogući prioritetni projekti u ovim oblastima na predstojećem samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, koji će se održati početkom jula ove godine, i prepreke koje stoje na putu uvrštavanja projekata, a na kraju sastanka ministri iz regiona su potpisali zajedničku izjavu.

Tokom jednodnevne posjete Briselu ministar Šarović je u prijepodnevnim časovima u sjedištu Sekreterijata Energetske povelje u Briselu, u ime Bosne i Hercegovine potpisao Međunarodnu energetsku povelju i time ozvaničio pristupanje Bosne i Hercegovine ovom važnom međunarodnom dokumentu iz oblasti energetike.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srebrenik

01.03.2016 13:26

Šarović, Svaka čast. Najbolji političar.

ODGOVORITE
Name

oo7

01.03.2016 13:45

Još,ako ,uspiješ da smanjiš uvoz hrane iz EU.

ODGOVORITE
Name

građanin

01.03.2016 13:48

Hoće li biti građanima BiH koristi od ovih destinacija.....

ODGOVORITE
Name

milutin

01.03.2016 13:50

Debela pozadina podjeli manjerke i ajd kuci a sleperi robe prolaze u ratno sarajevo samo mijenjaju tablice sa CC na SA a stoka ratuje po treskavici.

ODGOVORITE