Министар Шаровић на састанку у Бриселу

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић састао се данас у Бриселу са Јоханесом Ханом, комесаром Европске комисије, у оквиру састанка министара Западног Балкана задужених за енергетику и транспорт.

Босна и Херцеговина 01.03.2016 | 14:17
Министар Шаровић на састанку у Бриселу

Састанку је присуствовао и замјеник министра комуникација и транспорта БиХ Саша Далипагић.

На састанку су разматрана досадашња достигнућа и исходи тзв. Берлинског процеса, те напредак сваке од земаља у имплементацији благих (софт) мјера у области енергетике и транспорта.

На дневном реду су били и могући приоритетни пројекти у овим областима на предстојећем самиту лидера земаља Западног Балкана у Паризу, који ће се одржати почетком јула ове године, и препреке које стоје на путу уврштавања пројеката, а на крају састанка министри из региона су потписали заједничку изјаву.

Током једнодневне посјете Бриселу министар Шаровић је у пријеподневним часовима у сједишту Секретеријата Енергетске повеље у Бриселу, у име Босне и Херцеговине потписао Међународну енергетску повељу и тиме озваничио приступање Босне и Херцеговине овом важном међународном документу из области енергетике.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сребреник

01.03.2016 13:26

Шаровић, Свака част. Најбољи политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

01.03.2016 13:45

Још,ако ,успијеш да смањиш увоз хране из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

01.03.2016 13:48

Хоће ли бити грађанима БиХ користи од ових дестинација.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милутин

01.03.2016 13:50

Дебела позадина подјели мањерке и ајд куци а слепери робе пролазе у ратно сарајево само мијењају таблице са ЦЦ на СА а стока ратује по трескавици.

ОДГОВОРИТЕ