"San": Kameron na pogrešnoj strani

Britanski dnevnik "San" piše da premijer Dejvid Kameron u Briselu nije uspio da dobije odgovarajući sporazum od ostalih lidera EU i da se sada nalazi "na pogrešnoj strani istorije" jer podržava ostanak te zemlje u članstvu evropskog bloka.

Svijet 21.02.2016 | 11:00
"San": Kameron na pogrešnoj strani

Analitičari navode da otvoreno protivljenje jednog od najtiražnijih britanskih listova predstavlja udarac Kameronu, koji danas pokreće kampanju za ostanak u članstvu EU pred referendum zakazan za 23. jun.

"Šta god mislili o Kameronovom dogovoru i pitanju ostanka u EU, ne sumnjamo u njegovu iskrenost. Mi jednostavno mislimo da je to pogrešno. Njegov neuspjeh da dobije vrijedniji dogovor znači da se sada nalazi na pogrešnoj strani istorije", piše "San".

Kameron je, takođe u današnjem "Sanu" imao svoj članak u kojem navodi da će čitaoci tog dnevnika biti "ključni glasači u jednoj od najvažnijih odluka u našem životnom vijeku".

Vlasnik "Sana" Robert Mardok juče je otvorio mogućnost da će neki od njegovih listova biti protiv ostanka Britanije u članstvu u EU kada je u poruci na društvenoj mreži "Tviter" čestitao jednom od najbližih Kameronovih saradnika, ministru pravosuđa Majklu Govu, koji je protiv ostanka u evropskom bloku.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

21.02.2016 11:09

Jedino balkanci hrle Titaniku

ODGOVORITE
Name

Uh, huh

21.02.2016 14:35

Vodjeni kriminalcima i nesposobnim šljamom.