"Сан": Камерон на погрешној страни

Британски дневник "Сан" пише да премијер Дејвид Камерон у Бриселу није успио да добије одговарајући споразум од осталих лидера ЕУ и да се сада налази "на погрешној страни историје" јер подржава останак те земље у чланству европског блока.

Свијет 21.02.2016 | 11:00
"Сан": Камерон на погрешној страни

Аналитичари наводе да отворено противљење једног од најтиражнијих британских листова представља ударац Камерону, који данас покреће кампању за останак у чланству ЕУ пред референдум заказан за 23. јун.

"Шта год мислили о Камероновом договору и питању останка у ЕУ, не сумњамо у његову искреност. Ми једноставно мислимо да је то погрешно. Његов неуспјех да добије вриједнији договор значи да се сада налази на погрешној страни историје", пише "Сан".

Камерон је, такође у данашњем "Сану" имао свој чланак у којем наводи да ће читаоци тог дневника бити "кључни гласачи у једној од најважнијих одлука у нашем животном вијеку".

Власник "Сана" Роберт Мардок јуче је отворио могућност да ће неки од његових листова бити против останка Британије у чланству у ЕУ када је у поруци на друштвеној мрежи "Твитер" честитао једном од најближих Камеронових сарадника, министру правосуђа Мајклу Гову, који је против останка у европском блоку.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

21.02.2016 11:09

Једино балканци хрле Титанику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух, хух

21.02.2016 14:35

Водјени криминалцима и неспособним шљамом.