Kormak posjetila Glas i Nezavisne novine

BiH treba da se posveti reformama koje je vode u EU jer bi alternativa tome bilo vraćanje u prošlost, poručila je Morin Kormak, američka ambasadorka u BiH, tokom posjete Banjaluci.

Republika Srpska 11.02.2016 | 22:57
Kormak posjetila Glas i Nezavisne novine

Američka ambasadorka je posjetila i redakcije "Nezavisnih novina" i "Glasa Srpske" i razgovarala sa Željkom Kopanjom, direktorom "Nezavisnih". Kormakovu su dočekali Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih", i Borjana Radmanović-Petrović, glavna i odgovorna urednica "Glasa", kao i novinari i urednici obje redakcije.

Kormakova se interesovala za proces rada u novinama, a posjetila je i Nes i Castra radio, kao i redakcije portala "Nezavisnih" i "Glasa Srpske".

U razgovoru s Kopanjom razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u BiH, kao i potrebi da se zemlja okrene reformama koje vode boljem ekonomskom i političkom ambijentu.

NN

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Nezavisne?

11.02.2016 18:17

Posjetila je čini mi se Zavisne novine... Ili novine koje su uz RTRS Bajini bilteni...

ODGOVORITE
Name

Milos

11.02.2016 18:25

Vidi,vidi...ambasadorka kod Kopanje,Zeljke,Pavica,Djokica a kada dodje u BN i Bijeljinu onda je izdaja!? Manipulatori srpskog naroda!

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

11.02.2016 18:51

Nije za SRBe visestranacki SISTEM. To je najveca izdaja SRBskog Naroda i NJEGOVI neprolazni bozanski vrednosti i ljudski dragocenosti!

Name

anti-bosnjak

11.02.2016 18:49

MORIN KRMAK

ODGOVORITE
Name

he he ha ha prpa crveni

11.02.2016 19:23

Krmak si ti i onaj sto ga nije posjetila, a sad posjecuje njegove podguzne muve i perjanice i objasnjava ima neke stvari, npr. kako nije pametno biti u autobusu koji vozi pijani i rasijani vozac kome su sve ladje potonule i koji bi lako mogao da se surva u provaliju, pa cisto da im kaze da im je bolje da napustaju autobus dok nisu stigli na ivicu provalije jer postoje neki ljudi koji bi im u tom trenutku mogli pomoci i reci e zato sto ste na vrijeme napustili imacete neke olaksice, u protivnom kad dodjete na ivicu provalije ne zovite i ne trazite milosti, jer je tada biti nece. To svi koji imaju IQ veci od broja cipela vide i znaju, samo takvi tvrdokorni uvlakaci poput tebe ne, beno benava okreci i ti curak dok ti je vrijeme jer ces u protivnom guliti klot pasulj od onog trenutka kad sofer dotera do ivice provalije!

Name

David

11.02.2016 20:35

Kako je moguće da svaki američki ambasador, svaki visoki predstavnik malo-malo pa ovom medijskom tajkunu dodju na noge? Kakvu pamet kod njega mogu pokupiti. Izdaje novine malog tiraža i nikakvog uticaja. On je ovdašnje blijedo izdanje Radončića i pod hitno ga treba u apsanu. Traži sažaljenje i predstavlja se kso slobodni novinar - žrtva nekog starog režima. Ko se još obogatio pišući novine osim njega i Radončića. Pitajte njegove novinare kolika im je plata? Da li ce to reci gdji Kormak. Reketiranje mu je jača strana a svoje ljude je ugurao i uvdržavne institucije. Čak je i Čubrilovića ucijenio zbog nekih starih grijeha na relaciji Čubrilović-Djoko Davidović... čibcova žena će im se najpre popeti na kičmu a onda i na glavu.

ODGOVORITE
Name

Nikola

11.02.2016 21:05

Pa logično. Čovjek je njihov radnik. Dugogodišnji.

Name

reDavid

11.02.2016 22:20

Cuj idiota...ko se obogatio pisuci novine osim...? O jado primitivni, neobrazovani i nepismeni!

Name

Nezvani gost

11.02.2016 23:52

Finansirali su ga. U pitanju je mnogo novca. Smatraju ga dužnikom svojim.

Name

ma daaa

11.02.2016 21:13

Ocito se vidi da se SAD prepala Rusa i hoce da nas sto prije ubaci pod zajednicku spoljnu politiku EU tj. u EU, kao sto su uradili sa Bugarskom i Rumunijom...A kad se pogleda realno Crna Gora bolje zivi od Bugarske, nista EU njima nije donijela osim, slobodne trgovine i kretanja, nista vise...

ODGOVORITE
Name

Oranje i Kopanje

11.02.2016 22:02

Čovek nepoznatog obrazovanja, sumnjivog morala i velikog ucenjivackog kapaciteta. To je Kopanja od Knezeva ali i Skender Vakufa - zavisi koje od njegovih dvoje novina čitate.Dodvorava se čitaocima, političarima, a naročito strancima...kojima nikako neko da objasni da on svaku njihovu posetu iskoristi u cilju samopromocije i predstavljanja sebe kao bitnog čoveka. A onda mu ovdašnji političari daju dodatni vetar u leđa jer je eto kao bitan, bio mu u poseti američki ambasador. A kad mu je poslednji put u poseti bio neki inspektor da vidi koliko on baštini evropske vrednosti koje tako rado priziva u svojim pamflet-biltenima? Po zanimanju tajkun, po opredeljenju Bajin sledbenik, po uverenju u Nezavisnim musliman a u Glasu velikosrbin. Sve to je Kopanja, čovjek nepoznatih novinarskih dostignuća i poznate namere da svoju svojevremenu nesreću već decenijama naplaćuje od RS i Dodikove vlasti.

Name

Hm

11.02.2016 21:22

A kad će SIPA ispitivati kako se tajkun Kopanja dočepao Glasa? I to mora biti vraćeno onom čije je to.

ODGOVORITE
Name

Америка је зло

12.02.2016 02:41

Амерички полтичари ми се ни у једној варијанти не свиђају, па тако ни ова њихова амбасадорка.Исувише су прљави да би им се олако вјеровало. Тренутно натегнут канап између ње и Баје наизглед је добра ствар. Али шта год амери да ураде, то није на корист нашег народа, па тако био у питању Баја или не, они раде за своје интересе.

ODGOVORITE