Markale nisu gađane sa srpskih položaja

Američki ekspert za pitanja terorizma Josef Bodanski rekao je da je siguran da mina, koja je eksplodirala na sarajevskoj pijaci Markale 1995. godine, nije bila ispaljena sa položaja Vojske Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 06.02.2016 | 21:48
Markale nisu gađane sa srpskih položaja

Govoreći o tome da je svijet prihvatio da su srpske snage krive za taj masakr, Bodanski je ocijenio da su Srbi ionako bili demonizovani.

On je naveo da je jedan američki list htio da objavi istinu o tome, ali je Bijela kuća nazvala odgovornog urednika, kojem je rečeno da "i ne pomišlja da to objavi".

"I nije objavljeno. /Slobodan/ Milošević je tada rekao Vašingtonu:`Uradite sve što hoćete`. Poslije je došao Dejton. /Alija/ Izetbegović je bio mnogo lukaviji, ali u BiH ništa nije bilo crno-bijelo", rekao je Bodanski za "Politiku".

Govoreći o borbi protiv "Islamske države", Bodanski je naveo da Zapad nikada ozbiljno nije bombardovao "Islamsku državu" i da borba protiv nje nije najviši prioritet SAD.

"To je samo politika. Malo gađamo i bombardujemo i svi su zadovoljni - i Pentagon i politička elita, i Bijela kuća", rekao je Bodanski.

On je naveo da su Rusi ozbiljniji i imaju rezultate u Siriji, jer znaju gdje bacaju bombe, pošto imaju ljude na terenu koji ih navode, dok Amerikanci nemaju.

Komentarišući konvoje sa ukradenom naftom koji idu u Tursku, Bodanski je rekao da Turci ne slušaju Ameriku, dodajući da ne može američki predsjednik Barak Obama da pozove turskog lidera Taipa Erdogana i da ga pita za naftne poslove njegovog sina.

"Nažalost, sve je to politika", dodao je on.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

007

06.02.2016 10:36

To i mi znamo.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

06.02.2016 19:59

Нису СРБи амерички индијанци. Истина се одувјек знала да СРБи нису низашта криви али ИСТИНА О СРБИМА НИЈЕ ИШЛА У КИРИСТ НЕПРИЈАТЕЉИМА БОГА И СРБСТВА. ЗАТО АМЕРИКУ ЧЕКА КАЗНА БОЖИЈА!

Name

Dejan.bl

06.02.2016 10:54

Pravda je spora ali dostizna. Polako se otkriva istina, isplivavaju dokazi. Na kraju ce se dokazati da su iscenirane Markale i Srebrenica ali to ce biti Pirova pobeda. Do tada ce nasi lezati po kazamatima dok se Oric slobodan seta Sarajevom. Nepostojeci sud nepostojece drzave sudi Srbima , eeeee zali Boze one mladosti sto je izginula .

ODGOVORITE
Name

Obrazovanje

06.02.2016 11:08

Nije Alija lukaviji nego je bio podliji. Vidi se to i kod ovih Turaka, samo podlost i dvoličnost.

ODGOVORITE
Name

petar

06.02.2016 12:08

Ameri su ti koji su odlucivali o zivotu ili smrti na Balkanu. Naravno na nekog moraju da svale krivicu i zato su Srbi bili bombardovanii za nesto sto nisu ucinili.Nadam se da cemo saznati sta se desilo oko Srebrenice i Racaka na Kosovu.

ODGOVORITE
Name

ex

06.02.2016 15:08

Bit će da su i Kenedija ubili Srbi i to u SREBRENICI a ne u Texsasu.

Name

Iii

06.02.2016 15:29

Nikad nije kasno za istinu,polako samo.

ODGOVORITE
Name

Md

06.02.2016 20:10

Reci to Bakiru da mu je babo pobio muslimane da bi svijet osudio Srbe

ODGOVORITE
Name

Brle

06.02.2016 22:50

Vema je malo koristi od ovakvih koji govore vjerovatno istinu, ali kome je to danas potrebno u ovakvom okruženju. Vjerovatno je svi znaju, ali za njih više nije bitna

Name

ajde

07.02.2016 10:07

Opšte mišljenje je prihvaćeno (nametnuto) da smo mi krvoloci. Nismo ništa preduzeli da dokažemo da nije istina, na žalost. Istina polako izlazi na vidjelo, ali kasno. Niko takve priče izgleda ne zarezuje za ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

Srbo

07.02.2016 13:12

Pa to i vrapci na grani znaju što se tiče rata u bih ( namjerno malim slovima) da su amerikanci išli u korist muslimanima zbog ostalih arapskih zemalja, nafta je čudo. Ali neće se moći dovijeka prikrivat istina o pravim krivcima rata u bivšoj Jugoslaviji. Naravno da će se jednom morati istina reći i o Srebrenici i o markalama. Eto nađe se pokoji moralan ekspert i u americi da otvoreno priča o tome.

ODGOVORITE
Name

Neđo.7.Januar 2016

07.02.2016 13:47

Bakir je veći nacionalista,ali je ipak nasledijo od babe,Alje.Iver od klad3 daleko neide.Srebrenica takozvani grobovi muslimana,tamo su sahranjeni:Srbi ,Hrvati i Muslimani,zato se nemogu otkriti grobnice pobijenih,Srba.Svi zločini sfu iscenirani samo da imaju povod da,NATO bombarduje položaje,Srpske.Kosovo je oteto naisti način,zato Vesner Kiark ima rudna bogastva,Srpska na Kosovu ,aOlbrajtova Srpske pošte na Kosovu.

ODGOVORITE
Name

Лија

07.02.2016 17:16

Припадници ''Шева''су починили невиђена злодјела у Сарајеву, како према Србима тако и према муслиманима. Херенда Неџад звани Брко, припадник наведене терористичке формације, је снајперским хицима убио млади пар на Врбања мосту, да би истога часа, догађај снимљен и пласиран у свијет као злочин који су починили Срби.Исти злотвор је стрељао осам заробљених војника ЈНА,(тзв. транспортер код аеродрома), у великом парку недалеко од дома полиције. Ово су свједочили и у Хагу припадници исте формације. Херенда се данас, наводно налази негдје вани, под лажним идентитетом, гдје га скривају налогодавци ових и других злочина.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

07.02.2016 21:34

Nama Srbima više ne pomaže nikakva istina.Šta mi sad imamo od toga kada su nas uništili,pobili,proglasili genocidnim narodom? I još gore će nam biti, jer ćemo potpuno nestati u skorijoj budućnosti.

ODGOVORITE