Маркале нису гађане са српских положаја

Амерички експерт за питања тероризма Јосеф Бодански рекао је да је сигуран да мина, која је експлодирала на сарајевској пијаци Маркале 1995. године, није била испаљена са положаја Војске Републике Српске.

Босна и Херцеговина 06.02.2016 | 21:48
Маркале нису гађане са српских положаја

Говорећи о томе да је свијет прихватио да су српске снаге криве за тај масакр, Бодански је оцијенио да су Срби ионако били демонизовани.

Он је навео да је један амерички лист хтио да објави истину о томе, али је Бијела кућа назвала одговорног уредника, којем је речено да "и не помишља да то објави".

"И није објављено. /Слободан/ Милошевић је тада рекао Вашингтону:`Урадите све што хоћете`. Послије је дошао Дејтон. /Алија/ Изетбеговић је био много лукавији, али у БиХ ништа није било црно-бијело", рекао је Бодански за "Политику".

Говорећи о борби против "Исламске државе", Бодански је навео да Запад никада озбиљно није бомбардовао "Исламску државу" и да борба против ње није највиши приоритет САД.

"То је само политика. Мало гађамо и бомбардујемо и сви су задовољни - и Пентагон и политичка елита, и Бијела кућа", рекао је Бодански.

Он је навео да су Руси озбиљнији и имају резултате у Сирији, јер знају гдје бацају бомбе, пошто имају људе на терену који их наводе, док Американци немају.

Коментаришући конвоје са украденом нафтом који иду у Турску, Бодански је рекао да Турци не слушају Америку, додајући да не може амерички предсједник Барак Обама да позове турског лидера Таипа Ердогана и да га пита за нафтне послове његовог сина.

"Нажалост, све је то политика", додао је он.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

007

06.02.2016 10:36

То и ми знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

06.02.2016 19:59

Нису СРБи амерички индијанци. Истина се одувјек знала да СРБи нису низашта криви али ИСТИНА О СРБИМА НИЈЕ ИШЛА У КИРИСТ НЕПРИЈАТЕЉИМА БОГА И СРБСТВА. ЗАТО АМЕРИКУ ЧЕКА КАЗНА БОЖИЈА!

Name

Дејан.бл

06.02.2016 10:54

Правда је спора али достизна. Полако се открива истина, испливавају докази. На крају це се доказати да су исцениране Маркале и Сребреница али то це бити Пирова победа. До тада це наси лезати по казаматима док се Ориц слободан сета Сарајевом. Непостојеци суд непостојеце дрзаве суди Србима , еееее зали Бозе оне младости сто је изгинула .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Образовање

06.02.2016 11:08

Није Алија лукавији него је био подлији. Види се то и код ових Турака, само подлост и дволичност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

06.02.2016 12:08

Амери су ти који су одлуцивали о зивоту или смрти на Балкану. Наравно на неког морају да свале кривицу и зато су Срби били бомбардовании за несто сто нису уцинили.Надам се да цемо сазнати ста се десило око Сребренице и Рацака на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx

06.02.2016 15:08

Бит ће да су и Кенедија убили Срби и то у СРЕБРЕНИЦИ а не у Теxсасу.

Name

Иии

06.02.2016 15:29

Никад није касно за истину,полако само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.02.2016 20:10

Реци то Бакиру да му је бабо побио муслимане да би свијет осудио Србе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

06.02.2016 22:50

Вема је мало користи од оваквих који говоре вјероватно истину, али коме је то данас потребно у оваквом окружењу. Вјероватно је сви знају, али за њих више није битна

Name

ајде

07.02.2016 10:07

Опште мишљење је прихваћено (наметнуто) да смо ми крволоци. Нисмо ништа предузели да докажемо да није истина, на жалост. Истина полако излази на видјело, али касно. Нико такве приче изгледа не зарезује за озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

07.02.2016 13:12

Па то и врапци на грани знају што се тиче рата у бих ( намјерно малим словима) да су американци ишли у корист муслиманима због осталих арапских земаља, нафта је чудо. Али неће се моћи довијека прикриват истина о правим кривцима рата у бившој Југославији. Наравно да ће се једном морати истина рећи и о Сребреници и о маркалама. Ето нађе се покоји моралан експерт и у америци да отворено прича о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.7.Јануар 2016

07.02.2016 13:47

Бакир је већи националиста,али је ипак наследијо од бабе,Аље.Ивер од клад3 далеко неиде.Сребреница такозвани гробови муслимана,тамо су сахрањени:Срби ,Хрвати и Муслимани,зато се немогу открити гробнице побијених,Срба.Сви злочини сфу исценирани само да имају повод да,НАТО бомбардује положаје,Српске.Косово је отето наисти начин,зато Веснер Киарк има рудна богаства,Српска на Косову ,аОлбрајтова Српске поште на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

07.02.2016 17:16

Припадници ''Шева''су починили невиђена злодјела у Сарајеву, како према Србима тако и према муслиманима. Херенда Неџад звани Брко, припадник наведене терористичке формације, је снајперским хицима убио млади пар на Врбања мосту, да би истога часа, догађај снимљен и пласиран у свијет као злочин који су починили Срби.Исти злотвор је стрељао осам заробљених војника ЈНА,(тзв. транспортер код аеродрома), у великом парку недалеко од дома полиције. Ово су свједочили и у Хагу припадници исте формације. Херенда се данас, наводно налази негдје вани, под лажним идентитетом, гдје га скривају налогодавци ових и других злочина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

07.02.2016 21:34

Нама Србима више не помаже никаква истина.Шта ми сад имамо од тога када су нас уништили,побили,прогласили геноцидним народом? И још горе ће нам бити, јер ћемо потпуно нестати у скоријој будућности.

ОДГОВОРИТЕ