Evroliga ne odustaje od Evrokupa!

Vest iz Barselone koja nagoveštava opstanak trenutno drugog po značaju evro takmičenja.

Košarka 02.02.2016 | 15:40
Evroliga ne odustaje od Evrokupa!

Prema trenutnom stanju stvari, evropski klubovi mogli bi sledeće sezone da igraju u bar četiri različita međunarodna takmičenja, iako ni za jedno još nije rečeno kako će definitivno izgledati.

FIBA pompezno najavljuje svoju novu Ligu šampiona i poručuje da će iz nje deo klubova ispadati u drugo po značaju takmičenje pod njenim okriljem, što bi trebalo da ostane postojeći FIBA Evropa kup.

Istovremeno, sa sastanka evroligaša u Barseloni najavljen je kraj reorganizacije Evrolige, ali i očuvanje postojećeg Evrokupa.

U zvaničnom saopštenju sa sastanka u Barseloni (gde će i direktor Zvezde Davor Ristović u sredu razgovarati o ovdašnjim "gorućim" pitanjima), objašnjeno je da su 27 aktuelnih učesnika Evrolige i Evrokupa razmatrali evoluciju ta dva takmičenja.

"Klubovima je pružen detaljan desetogodišnji plan zajedničkog poduhvata Evrolige i kompanije IMG, koja podrazumeva kratkoročni i dugoročni uticaj na razvoj takmičenja, koji će biti zasnovan na napretku ostvarenom u poslednjih 15 godina. Na osnovu toga, cilj je da evropska košarka bude podignuta na optimalni i do sada nezabeleženi nivo u okviru mape sporta i zabave", saopšteno je.

Takođe, predstavnici Evrolige takođe su podelili buduću viziju projektovane evolucije Evrolige i Evrokupa.

"I taj razvoj će biti sproveden u okviru navedene saradnje IMG/Evroliga, u cilju formiranja jakog, atraktivnog i jedinstvenog proizvoda za navijače, klubove, igrače i druge deoničare", podvučeno je.

Dakle, prema trenutnom planu - i sledeće jeseni gledaćemo Evrokup, a logično se nameće pitanje ko će sve učestvovati u najavljenim takmičenjima.

Komentari / 0

Ostavite komentar