Евролига не одустаје од Еврокупа!

Вест из Барселоне која наговештава опстанак тренутно другог по значају евро такмичења.

Кошарка 02.02.2016 | 15:40
Евролига не одустаје од Еврокупа!

Према тренутном стању ствари, европски клубови могли би следеће сезоне да играју у бар четири различита међународна такмичења, иако ни за једно још није речено како ће дефинитивно изгледати.

ФИБА помпезно најављује своју нову Лигу шампиона и поручује да ће из ње део клубова испадати у друго по значају такмичење под њеним окриљем, што би требало да остане постојећи ФИБА Европа куп.

Истовремено, са састанка евролигаша у Барселони најављен је крај реорганизације Евролиге, али и очување постојећег Еврокупа.

У званичном саопштењу са састанка у Барселони (где ће и директор Звезде Давор Ристовић у среду разговарати о овдашњим "горућим" питањима), објашњено је да су 27 актуелних учесника Евролиге и Еврокупа разматрали еволуцију та два такмичења.

"Клубовима је пружен детаљан десетогодишњи план заједничког подухвата Евролиге и компаније ИМГ, која подразумева краткорочни и дугорочни утицај на развој такмичења, који ће бити заснован на напретку оствареном у последњих 15 година. На основу тога, циљ је да европска кошарка буде подигнута на оптимални и до сада незабележени ниво у оквиру мапе спорта и забаве", саопштено је.

Такође, представници Евролиге такође су поделили будућу визију пројектоване еволуције Евролиге и Еврокупа.

"И тај развој ће бити спроведен у оквиру наведене сарадње ИМГ/Евролига, у циљу формирања јаког, атрактивног и јединственог производа за навијаче, клубове, играче и друге деоничаре", подвучено је.

Дакле, према тренутном плану - и следеће јесени гледаћемо Еврокуп, а логично се намеће питање ко ће све учествовати у најављеним такмичењима.

Коментари / 0

Оставите коментар