Grujić i Terzić o zapletima transfera u Liverpul!

"Jedno su naše želje, ali ne možemo da dobijemo i jare i pare", iskren je generalni direktor Crvene zvezde.

Fudbal 13.01.2016 | 20:40
Grujić i Terzić o zapletima transfera u Liverpul!

Nedeljama je trajala saga o transferu Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul, a konačno je završena s prvim danima 2016. godine. Na zadovoljstvo svih, iako je bilo različitih želja.

Otac mladog fudbalera, Goran Grujić, je želeo da njegov sin ostane još neko vreme u Zvezdi, klub je hteo da ga zadrži do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona narednog leta, a Liverpul ga je tražio odmah.

Na kraju, Marko Grujić će u Liverpul krajem maja, po završetku Superlige Srbije.

O svim zapletima u ponedeljak, na okupljanju Zvezdinih fudbalera za start zimskih priprema, govorili su talentovani vezista i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

"Jedno su naše želje, ali ne možemo da dobijemo i jare i pare. Nije realno da neko da šest miliona evra u jednom danu, a onda da nam ostavi igrača još šest meseci, pa i posle 1. jula, kada njima počinju pripreme. Nije bilo realno", iskren je bio Terzić u razgovoru sa novinarima.

Grujić je pojasnio izjave njegovog oca, koji se protivio transferu.

"On je samo želeo da skine teret sa mojih leđa zbog novinskih natpisa koji su se mesecima pojavljivali da sam ja jedini izvor (prihoda) kluba. Ali, kod kuće smo rešili dileme, najbitnija je moja želja da odem u Liverpul i on je to prihvatio", rekao je ovaj 19-godišnji fudbaler.

Objasnio je mladi vezista i kako je uspeo da ubedi trenera engleskog kluba, Jirgena Klopa, da ga ostavi u Beogradu do kraja sezone.

"Rekao sam mu da želim da osvojim titulu sa Zvezdom i da odem sa velikim priznanjem. Kada smo se čuli posle utakmice sa Radničkim, rekao mi je da zna da smo u Nišu igrali tešku utakmicu, bio je u toku što se tiče naše lige. Iako zna da imamo bodovnu prednost, objasnio sam mu da želim da osvojim titulu i moja želja je presudila da ostanem u Zvezdi", tvrdi Grujić.

"Osećam se ponosno što je Zvezda ponovo izbacila igrača za veliki evropski klub, kao nekada", dodao je mladi fudbaler i rekao da na proleće očekuje da crveno-beli nastave niz pobeda i uđu u istoriju kao jedan od najboljih timova Crvene zvezde.

Grujić je već imao priliku da se upozna sa igračima Liverpula, a o atmosferi u klubu sa Enfilda inforimisao se i kod Lazara Markovića, bivšeg fudbalera Partizana koji je leta 2014. preko Benfike stigao na Enfild, ali je za ovu sezonu pozajmljen Fenerbahčeu.

"Bio sam sa novim saigračima u trening centru, ostaje mi da radim do leta, da stičem rutinu u narednim utakmicama i spremno dočekam pripreme sa novim klubom. Pričao sam sa Markovićem i rekao mi je da su u Liverpulu velika očekivanja i da je veliki pritisak, ali navikao sam da igram tako, jer je i u Zvezdi pritisak. Moram da ih uverim da imam kvalitet, da vide od čega sam satkan, posle će sve biti na meni. Mnogo ljudi priča da nije trebalo da idem u Englesku, već da sam mogao da igram u Belgiji ili Holandiji. Ja sam toliko samouveren da mislim da ću odmah igrati tamo", iskren je Grujić.

Novac stiže do petka
Crvena zvezda će od prodaje Marka Grujića u Liverpul zaraditi šest miliona evra, a taj novac trebalo bi da klubu bude na raspolaganju do kraja ove sedmice. "Procedura Fudbalskog saveza Engleske je takva da je Liverpul prvo morao da uplati novac njihovoj federaciji, to je učinio u četvrtak, oni treba da provere papirologiju i onda da uplate novac nama u Beogradu. Nadam se da će najkasnije do petka novac biti na računu Crvene zvezde", objasnio je Zvezdan Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar