Грујић и Терзић о заплетима трансфера у Ливерпул!

"Једно су наше жеље, али не можемо да добијемо и јаре и паре", искрен је генерални директор Црвене звезде.

Фудбал 13.01.2016 | 20:40
Грујић и Терзић о заплетима трансфера у Ливерпул!

Недељама је трајала сага о трансферу Марка Грујића из Црвене звезде у Ливерпул, а коначно је завршена с првим данима 2016. године. На задовољство свих, иако је било различитих жеља.

Отац младог фудбалера, Горан Грујић, је желео да његов син остане још неко време у Звезди, клуб је хтео да га задржи до краја квалификација за Лигу шампиона наредног лета, а Ливерпул га је тражио одмах.

На крају, Марко Грујић ће у Ливерпул крајем маја, по завршетку Суперлиге Србије.

О свим заплетима у понедељак, на окупљању Звездиних фудбалера за старт зимских припрема, говорили су талентовани везиста и генерални директор црвено-белих Звездан Терзић.

"Једно су наше жеље, али не можемо да добијемо и јаре и паре. Није реално да неко да шест милиона евра у једном дану, а онда да нам остави играча још шест месеци, па и после 1. јула, када њима почињу припреме. Није било реално", искрен је био Терзић у разговору са новинарима.

Грујић је појаснио изјаве његовог оца, који се противио трансферу.

"Он је само желео да скине терет са мојих леђа због новинских натписа који су се месецима појављивали да сам ја једини извор (прихода) клуба. Али, код куће смо решили дилеме, најбитнија је моја жеља да одем у Ливерпул и он је то прихватио", рекао је овај 19-годишњи фудбалер.

Објаснио је млади везиста и како је успео да убеди тренера енглеског клуба, Јиргена Клопа, да га остави у Београду до краја сезоне.

"Рекао сам му да желим да освојим титулу са Звездом и да одем са великим признањем. Када смо се чули после утакмице са Радничким, рекао ми је да зна да смо у Нишу играли тешку утакмицу, био је у току што се тиче наше лиге. Иако зна да имамо бодовну предност, објаснио сам му да желим да освојим титулу и моја жеља је пресудила да останем у Звезди", тврди Грујић.

"Осећам се поносно што је Звезда поново избацила играча за велики европски клуб, као некада", додао је млади фудбалер и рекао да на пролеће очекује да црвено-бели наставе низ победа и уђу у историју као један од најбољих тимова Црвене звезде.

Грујић је већ имао прилику да се упозна са играчима Ливерпула, а о атмосфери у клубу са Енфилда инфоримисао се и код Лазара Марковића, бившег фудбалера Партизана који је лета 2014. преко Бенфике стигао на Енфилд, али је за ову сезону позајмљен Фенербахчеу.

"Био сам са новим саиграчима у тренинг центру, остаје ми да радим до лета, да стичем рутину у наредним утакмицама и спремно дочекам припреме са новим клубом. Причао сам са Марковићем и рекао ми је да су у Ливерпулу велика очекивања и да је велики притисак, али навикао сам да играм тако, јер је и у Звезди притисак. Морам да их уверим да имам квалитет, да виде од чега сам саткан, после ће све бити на мени. Много људи прича да није требало да идем у Енглеску, већ да сам могао да играм у Белгији или Холандији. Ја сам толико самоуверен да мислим да ћу одмах играти тамо", искрен је Грујић.

Новац стиже до петка
Црвена звезда ће од продаје Марка Грујића у Ливерпул зарадити шест милиона евра, а тај новац требало би да клубу буде на располагању до краја ове седмице. "Процедура Фудбалског савеза Енглеске је таква да је Ливерпул прво морао да уплати новац њиховој федерацији, то је учинио у четвртак, они треба да провере папирологију и онда да уплате новац нама у Београду. Надам се да ће најкасније до петка новац бити на рачуну Црвене звезде", објаснио је Звездан Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар