Sidnej: Jelena pobijedila, Ana opet izgubila!

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković ostvarile su polovičan učinak u prvom kolu turnira u Sidneju.

Tenis 10.01.2016 | 20:00
Sidnej: Jelena pobijedila, Ana opet izgubila!

Ivanovićeva, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru, poražena je od Čehinje Karoline Pliškove sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 20 minuta igre.

S druge strane, Jankovićeva je upisala prvi trijumf ove sezone, pošto je slavila protiv Koko Vandeveg sa 6:3, 6:4, a taj meč je trajao sat i 24 minuta.

JJ u drugom kolu čeka susret sa pobednicom duela između Italijanke Sare Erani i Karle Suares Navaro iz Španije.

Jeleni je odigrala veoma dobar meč sa američkom teniserkom u kojem je imala 70 odsto ubačenog prvog servisa. Tokom celog meča Vandeveg je imala dve brejk lopte, iskoristila je samo jednu, ali je Jelena njoj tri puta oduzela servis i zabeležila siguran trijumf.

Ana je odigrala izuzetno loše, a Pliškova je praktično dominirala tokom celog susreta. Čehinja je uz dva brejka došla do prednosti od 5:2 u prvom setu, a Ivanovićeva je uzvratila jednom joj oduzevši servis, ali to nije bilo dovoljno da je ugrozi.

Pliškova je potom u drugom setu nastavila tamo gde je stala u prvom, bila je još ubedljivija, a u prilog tome ide činjenica da je do kraja meča Ana uzela još samo dva gema.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 753.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar