FA: Arsenal i Siti lako, ispao Jokanović, Junajted jedva!

Mančester siti i Arsenal bili su sigurni u trećem kolu FA kupa, kao i većina timova iz Premijer lige, a Fulam našeg Slaviše Jokanovića završio je takmičenje.

Fudbal 09.01.2016 | 20:40
FA: Arsenal i Siti lako, ispao Jokanović, Junajted jedva!

Siti je savladao Norič sa 3:0 u gostima, a Serhio Aguero polako se vraća u pravu formu – prvo je solo prodorom doveo ’Građane’ u vođstvo u 16. minutu, u 31. je idealno poslužio Ienaća, a konaćni rezultat početkom drugog poluvremena postavio je De Brujne. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za Siti.

U još jednom okršaju premjerligaša slavio je favorit – branilac trofeja Arsenal savladao je na Emirejtsu Sanderlend sa 3:1, iako su ’Crne Mačke’ povele pogotkom Džermejna Lensa u 17. minutu.

Ipak, samo osam minuta kasnije Džoel Kembel je poluvolejom doneo izjednačenje svom timu, usledila je prečka Okslejd-Čemberlena, ali je u drugom poluvremenu slomljen otpor gostiju u razmaku od samo tri minuta – prvo je u 72. rezervista Ramzi doneo vođstvo, a 13. uzastopnu pobedu Arsenala u FA kupu potvrdio je Žiru.

Za razliku od velikih rivala, Mančester junajted se mučio i tek je u 93. minutu došao do pobede nad Šefild junajtedom, i to golom Vejna Runija iz penala. Tim Luja van Gala držao je loptu tri četvrtine vremena, ali utakmica je bila prava uspavanka, bez šuta u okvir gola do 67. minuta.

Na kraju, Depaj je iznudio penal, a Runi je postigao gol vredan prolaska dalje.

Fulam je izgubio od Šefild Venzdeja sa 2:1, a domaćin je poveo fantastičnim udarcem Barija Banana, koji je sa dvadesetak metara poslao loptu od prečke u gol. Samo minut kasnije Dembele je bio smiren pri realizaciji iz blizine i doneo je izjednačenje timu Slaviše Jokanovića, ali je Nuhriu u 73. minutu doneo pobedu Venzdeju.

Sautempton, za koji je celo drugo poluvreme igrao Dušan Tadić, izgubio je od Kristal Palasa sa 2:1 – za pobednike su strelci bili Vord i Zaha, a za ’Svece’ je gol dao Romeu.

Aston Vila je remizirala sa Vajkombom 1:1 i pokazala da joj je već mesto u nižem rangu takmičenja, Votford je golom Dinija izbacio Njukasl, a Aleksandar Mitrović je za ’Svrake’ propustio sjajnu šansu.

Everton je lako izašao na kraj sa Dag end Redom 2:0 golovima Konea i Miraljasa iz penala, Vest Hem je pogotkom Jelavića na pet minuta do kraja eliminisao Vulverhempton 1:0, a i Bornmut je došao do pobede na gostovanju Birmngemu golom Marija na pet minuta do kraja (2:1).

Takođe sa 2:1 Stouk je dobio Donkaster u gostima, a strelci za pobednik bili su Krauč i Volters.

FA kup, treće kolo:

Vajkomb – Aston Vila 1:1
Arsenal – Sanderlend 3:1
Birmingem – Bornmut 1:2
Brentford – Volsol 0:1
Buri – Bredford 0:0
Kolčester – Čarlton 2:1
Donkaster – Stouk 1:2
Istli – Bolton 1:1
Everton – Dagenam & Red 2:0
Hartlpul – Derbi 1:2
Hadersfild – Reding 2:2
Hal – Brajton 1:0
Ipsvič – Portsmut 2:2
Lids – Roteram 2:0
Midlzbro – Burnli 1:2
Nortampton – Milton Kins 2:2
Norič – Mančester siti 0:3
Notingem Forest – KPR 1:0
Piterboro – Preston 2:0
Šefild Venzdej – Fulam 2:1
Sautempton – Kristal Palas 1:2
Votford – Njukasl 1:0
VBA – Bristol siti 2:2
Vest Hem – Vulverhempton 1:0
Mančester junajted – Šefild junajted 1:0

nedelja:
Oksford junajted – Svonsi
Karlajs – Jeovil
Čelsi – Skantorp
Totenhem – Lester
Kardif – Šruzberi

petak:
Eksiter – Liverpul 2:2

Komentari / 0

Ostavite komentar