ФА: Арсенал и Сити лако, испао Јокановић, Јунајтед једва!

Манчестер сити и Арсенал били су сигурни у трећем колу ФА купа, као и већина тимова из Премијер лиге, а Фулам нашег Славише Јокановића завршио је такмичење.

Фудбал 09.01.2016 | 20:40
ФА: Арсенал и Сити лако, испао Јокановић, Јунајтед једва!

Сити је савладао Норич са 3:0 у гостима, а Серхио Агуеро полако се враћа у праву форму – прво је соло продором довео ’Грађане’ у вођство у 16. минуту, у 31. је идеално послужио Иенаћа, а конаћни резултат почетком другог полувремена поставио је Де Брујне. Српски репрезентативац Александар Коларов одиграо је цео меч за Сити.

У још једном окршају премјерлигаша славио је фаворит – бранилац трофеја Арсенал савладао је на Емирејтсу Сандерленд са 3:1, иако су ’Црне Мачке’ повеле поготком Џермејна Ленса у 17. минуту.

Ипак, само осам минута касније Џоел Кембел је полуволејом донео изједначење свом тиму, уследила је пречка Окслејд-Чемберлена, али је у другом полувремену сломљен отпор гостију у размаку од само три минута – прво је у 72. резервиста Рамзи донео вођство, а 13. узастопну победу Арсенала у ФА купу потврдио је Жиру.

За разлику од великих ривала, Манчестер јунајтед се мучио и тек је у 93. минуту дошао до победе над Шефилд јунајтедом, и то голом Вејна Рунија из пенала. Тим Луја ван Гала држао је лопту три четвртине времена, али утакмица је била права успаванка, без шута у оквир гола до 67. минута.

На крају, Депај је изнудио пенал, а Руни је постигао гол вредан проласка даље.

Фулам је изгубио од Шефилд Венздеја са 2:1, а домаћин је повео фантастичним ударцем Барија Банана, који је са двадесетак метара послао лопту од пречке у гол. Само минут касније Дембеле је био смирен при реализацији из близине и донео је изједначење тиму Славише Јокановића, али је Нухриу у 73. минуту донео победу Венздеју.

Саутемптон, за који је цело друго полувреме играо Душан Тадић, изгубио је од Кристал Паласа са 2:1 – за победнике су стрелци били Ворд и Заха, а за ’Свеце’ је гол дао Ромеу.

Астон Вила је ремизирала са Вајкомбом 1:1 и показала да јој је већ место у нижем рангу такмичења, Вотфорд је голом Динија избацио Њукасл, а Александар Митровић је за ’Свраке’ пропустио сјајну шансу.

Евертон је лако изашао на крај са Даг енд Редом 2:0 головима Конеа и Мираљаса из пенала, Вест Хем је поготком Јелавића на пет минута до краја елиминисао Вулверхемптон 1:0, а и Борнмут је дошао до победе на гостовању Бирмнгему голом Марија на пет минута до краја (2:1).

Такође са 2:1 Стоук је добио Донкастер у гостима, а стрелци за победник били су Крауч и Волтерс.

ФА куп, треће коло:

Вајкомб – Астон Вила 1:1
Арсенал – Сандерленд 3:1
Бирмингем – Борнмут 1:2
Брентфорд – Волсол 0:1
Бури – Бредфорд 0:0
Колчестер – Чарлтон 2:1
Донкастер – Стоук 1:2
Истли – Болтон 1:1
Евертон – Дагенам & Ред 2:0
Хартлпул – Дерби 1:2
Хадерсфилд – Рединг 2:2
Хал – Брајтон 1:0
Ипсвич – Портсмут 2:2
Лидс – Ротерам 2:0
Мидлзбро – Бурнли 1:2
Нортамптон – Милтон Кинс 2:2
Норич – Манчестер сити 0:3
Нотингем Форест – КПР 1:0
Питерборо – Престон 2:0
Шефилд Венздеј – Фулам 2:1
Саутемптон – Кристал Палас 1:2
Вотфорд – Њукасл 1:0
ВБА – Бристол сити 2:2
Вест Хем – Вулверхемптон 1:0
Манчестер јунајтед – Шефилд јунајтед 1:0

недеља:
Оксфорд јунајтед – Свонси
Карлајс – Јеовил
Челси – Сканторп
Тотенхем – Лестер
Кардиф – Шрузбери

петак:
Екситер – Ливерпул 2:2

Коментари / 0

Оставите коментар