Uvrijeđeni Ture: Sramota za Afriku!

Reprezentativac Obale Slonovače Jaja Ture bio je veoma razočaran jer nije proglašen za najboljeg igrača Afrike peti put zaredom.

Fudbal 10.01.2016 | 18:00
Uvrijeđeni Ture: Sramota za Afriku!

Fudbaler Mančester Sitija proglašavan je za najboljeg u Africi 2011, 2012, 2013, 2014, ali je ovoga puta to priznanje dobio Pjer-Emenik Obamejang.

Takva odluka nije se dopala Tureu koji je izuzetno burno reagovao, iako je priznao da Obamejang iza sebe ima sjajnu godinu.

"Ovakve stvari su sramote Afriku. Nije u redu ponašati se ovako. Ali šta se može uraditi? Mi Afrikanci ne pokazujemo svetu da je Afrika važna. Više obraćamo pažnju na stvari koje se dešavaju van našeg kontinenta, nego ovde. To je jadno. Čak i FIFA, sa svim skandalima, ne bi uradila nešto ovako. Kao što sam mnogo puta rekao, ne treba previše brinuti o Africi, jer će te ona prva izneveriti“, rekao je Ture, verovatno aludirajući na to što je reprezentativac Gabona rođen u Francuskoj.

„Veoma sam razočaran, ali neću da žalim previše. Svaka čast Obamejangu, bio je sjajan prošle godine“, dodao je Ture.

Obamejang je dobio 143 glasa, Ture je imao sedam manje, dok je igrač Svonsija i reprezentativac Gane Andre Aju dobio 112.

Komentari / 0

Ostavite komentar