Ima li nade za Filipa Jankovića?!

U slovenačkoj varoši u kojoj su karijere spašavali Maksimović i Simić, fudbalu će probati da se vrati i najmlađi prvotimac u istoriji Crvene zvezde, koji je potom ekspresno nestao za mape.

Fudbal 06.01.2016 | 12:00
Ima li nade za Filipa Jankovića?!

Istim putem krenuo je i treći nekadašnji Zvezdin klinac.

Posle preranog odlaska sa "Marakane", suočavanja sa surovim profesionalizmom na Zapadu, dovođenja karijere u pitanje, Nogometni klub Domžale izabrao je i Filip Janković.

Pre njega, sličnim putem, pošli su i Nemanja Maksimović i Veljko Simić, takođe bivši omladinci crveno-belih. Maksimović se u Sloveniji potpuno rehabilitovao i stigao ove sezone do nastupa u Ligi šampiona u dresu Astane, dok je Simića na tom putu sprečila teška povreda kolena, tako da se on za sada uspešno oporavlja u drugom timu Bazela i čeka šansu među prvotimcima.

Ali, hoće li i plavokosi dribler, kojem je Robert Prosinečki svojevremeno ukazao veliku čast učinivši ga najmlađim fudbalerom Crvene zvezde u istoriji, uspeti da se vrati pravom fudbalu?

Videćemo!

Uglavnom, sada već 20-godišnji Beograđanin, koji je po svaku cenu želeo da "zapali" iz Crvene zvezde sa tek napunjenih 18 godina, ali je umesto u Romi završio u Parmi, Kataniji, a potom pikao fucu u lokalnom amaterskom klubu Polisportiva Kolekio, dobio je šansu da se vrati na pravi put. A, za to nikad nije kasno i Domžale su se pokazale kao mesto gde je to moguće.

Nakon što je i Veljko Paunović pomogao da se Janković vrati koliko-toliko u fudbalska zbivanja, time što ga je poveo na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, slovenački prvoligaš i trenutno trećeplasirana ekipa u ligi, iza Olimpije i Maribora, odlučio je da potpiše ugovor sa ofanzivnim vezistom do 2018. godine.

Janković će se ove zime priključiti žuto-plavima, odraditi pripreme i boriti za mesto u timu tokom prolećnih 14 kola, kada ćemo saznati ko će biti novi prvak Slovenije, da li će Domžale to postati treći šut (2007, 2008, pod vođstvom Slaviše Stojanovića) i, takođe, da li će Filip uspeti da se nametne i potvrdi da nije zaboravio da igra fudbal i da neće ostati samo jedan od mnogih "vunderkindova" koji su, što svojom, što krivicom menadžera, roditelja i samih klubova, prerano sagoreli i nestali sa mape.

Janković je do sada odigrao samo 11 utakmica na seniorskom nivou, tri za Crvenu zvezdu i osam za Kataniju. Za prvi tim Parme nije nastupio nijednom, za podmladak 19 puta, a ima i tri nastupa za mladi tim Katanije.

Komentari / 0

Ostavite komentar