Има ли наде за Филипа Јанковића?!

У словеначкој вароши у којој су каријере спашавали Максимовић и Симић, фудбалу ће пробати да се врати и најмлађи првотимац у историји Црвене звезде, који је потом експресно нестао за мапе.

Фудбал 06.01.2016 | 12:00
Има ли наде за Филипа Јанковића?!

Истим путем кренуо је и трећи некадашњи Звездин клинац.

После прераног одласка са "Маракане", суочавања са суровим професионализмом на Западу, довођења каријере у питање, Ногометни клуб Домжале изабрао је и Филип Јанковић.

Пре њега, сличним путем, пошли су и Немања Максимовић и Вељко Симић, такође бивши омладинци црвено-белих. Максимовић се у Словенији потпуно рехабилитовао и стигао ове сезоне до наступа у Лиги шампиона у дресу Астане, док је Симића на том путу спречила тешка повреда колена, тако да се он за сада успешно опоравља у другом тиму Базела и чека шансу међу првотимцима.

Али, хоће ли и плавокоси дриблер, којем је Роберт Просинечки својевремено указао велику част учинивши га најмлађим фудбалером Црвене звезде у историји, успети да се врати правом фудбалу?

Видећемо!

Углавном, сада већ 20-годишњи Београђанин, који је по сваку цену желео да "запали" из Црвене звезде са тек напуњених 18 година, али је уместо у Роми завршио у Парми, Катанији, а потом пикао фуцу у локалном аматерском клубу Полиспортива Колекио, добио је шансу да се врати на прави пут. А, за то никад није касно и Домжале су се показале као место где је то могуће.

Након што је и Вељко Пауновић помогао да се Јанковић врати колико-толико у фудбалска збивања, тиме што га је повео на Светско првенство на Новом Зеланду, словеначки прволигаш и тренутно трећепласирана екипа у лиги, иза Олимпије и Марибора, одлучио је да потпише уговор са офанзивним везистом до 2018. године.

Јанковић ће се ове зиме прикључити жуто-плавима, одрадити припреме и борити за место у тиму током пролећних 14 кола, када ћемо сазнати ко ће бити нови првак Словеније, да ли ће Домжале то постати трећи шут (2007, 2008, под вођством Славише Стојановића) и, такође, да ли ће Филип успети да се наметне и потврди да није заборавио да игра фудбал и да неће остати само један од многих "вундеркиндова" који су, што својом, што кривицом менаџера, родитеља и самих клубова, прерано сагорели и нестали са мапе.

Јанковић је до сада одиграо само 11 утакмица на сениорском нивоу, три за Црвену звезду и осам за Катанију. За први тим Парме није наступио ниједном, за подмладак 19 пута, а има и три наступа за млади тим Катаније.

Коментари / 0

Оставите коментар