Da je po starom, Zvezda bi već bila šampion!

Prednost sa kojom su crveno-beli otišli na zimsku pauzu najveća je ikad u odnosu na "večitog rivala". Da nije promenjen sistem takmičenja, šampionska trka već bi bila rešena.

Fudbal 18.12.2015 | 22:30
Da je po starom, Zvezda bi već bila šampion!

Govorio je trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, da će biti zadovoljan ako njegov tim dođe do 20 bodova prednosti u odnosu na Partizan, jer bi to značilo da će posle deljenja pred plej-of razlika biti "plus 10".

Na zimsku pauzu, osam kola pre doigravanja, crveno-beli su otišli sa 26 bodova više u odnosu na "večitog rivala" (62:36).

Istorijskih 26, pošto bodovna razlika između Crvene zvezde i Partizana od njihovih osnivanja nije bila tako velika!

Do sada, rekord je bio u vlasništvu crno-belih, koji su sezonu 2008/09. završili sa "plus 21" u odnosu na tada trećeplasiranu Zvezdu.

Između "večitih" te sezone se umešala Vojvodina, a sada su tu Čukarički i Borac iz Čačk, od kojih Zvezda posle 22 kola ima 25 bodova više.

Dakle, da je ostao uobičajeni dvokružni sistem takmičenja (30 utakmica), koji je bio aktivan do prošle sezone, Crvena zvezda bi osam kola pre kraja postala šampion!

Crveno-beli su jedini neporažen tim u ligi, sa 20 pobeda (19 u nizu) i dva remija. Ističu se i kao ubedljivo najefikasniji, pošto im nedostaje samo jedan gol da bi imali prosek od čak tri po meču!

U 22 utakmice ekipa Miodraga Božovića postigla je čak 65 golova, a primila svega 15, koliko i Radnički iz Niša.

Svi ovi podaci nagoveštavaju da će Zvezda vratiti šampionski pehar u svoje vitrine, ali sačekajmo proleće.

Fudbaleri će ponovo na scenu od 20. februara.

U slučaju da "sutra" počinju plej-of i plej-aut, za titulu i mesta u Evropi bi se borili Crvena zvezda (31 bod), Čukarički (19), Borac (19), Partizan (18), Vojvodina (18), Radnički Niš (16), Mladost (16) i Javor (15), a za opstanak Voždovac (15), Radnik (14), Metalac (12), Novi Pazar (12), OFK Beograd (10), Jagodina (10), Rad (8) i Spartak (8).

Komentari / 0

Ostavite komentar