Kristofersen sekundu ispred Hiršera u Val d’Izeru

Norveški skijaš Henrik Kristofersen trijumfovao je na prvom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u francuskom Val d’Izeru.

Ostali sportovi 14.12.2015 | 17:20
Kristofersen sekundu ispred Hiršera u Val d’Izeru

Kristofersen je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a pete u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:38.87 minuta.

Drugo mesto, sa više od sekunde zaostatka, zauzeo je Austrijanac Marsel Hiršer, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Feliks Nojrojter iz Nemačke.

21-godišnji Norvežanin je posle prve vožnje imao 31 stotinku prednosti u odnosu na sunarodnika Sebastijana Fos-Solevaga, dok je treći bio domaći skijaš Aleksi Pantiro, sa 79 stotih delova sekunde zaostatka. Nojrojter je tada bio peti, dok je Hiršer najviše podbacio posle subotnje pobede u veleslalomu i bio je sekundu i 66 stotinki iza Kristofersena.

Međutim, kao po običaju, aktuelni osvajač Svetskog kupa je bio maestralan u drugoj vožnji i nadoknadio je mnogo vremena, pa se i probio do drugog mesta, 37 stotinki ispred Nojrojtera, da bi se Kristofersen bez problema zadržao na čelu. Najbolju trojicu sledio je Amerikanac David Čodunski, ispred domaćeg skijaša Žilijena Lizerua i dvojice Italijana Patrika Talera i Manfreda Melga. Prvu desetoricu kompletirali su Aleksander Horošilov iz Rusije, Švajcarac Danijel Jule i Matijas Hargin iz Švedske.

Hiršer na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 440 bodova, a slede ga Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 317 i Nojrojter koji je sakupio 225.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u petak superveleslalomom u italijanskoj Val Gardeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar