Кристоферсен секунду испред Хиршера у Вал д’Изеру

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсен тријумфовао је на првом слалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у француском Вал д’Изеру.

Остали спортови 14.12.2015 | 17:20
Кристоферсен секунду испред Хиршера у Вал д’Изеру

Кристоферсен је до прве победе у овогодишњем издању елитног такмичења, а пете у каријери, дошао укупним временом од 1:38.87 минута.

Друго место, са више од секунде заостатка, заузео је Аустријанац Марсел Хиршер, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Феликс Нојројтер из Немачке.

21-годишњи Норвежанин је после прве вожње имао 31 стотинку предности у односу на сународника Себастијана Фос-Солевага, док је трећи био домаћи скијаш Алекси Пантиро, са 79 стотих делова секунде заостатка. Нојројтер је тада био пети, док је Хиршер највише подбацио после суботње победе у велеслалому и био је секунду и 66 стотинки иза Кристоферсена.

Међутим, као по обичају, актуелни освајач Светског купа је био маестралан у другој вожњи и надокнадио је много времена, па се и пробио до другог места, 37 стотинки испред Нојројтера, да би се Кристоферсен без проблема задржао на челу. Најбољу тројицу следио је Американац Давид Чодунски, испред домаћег скијаша Жилијена Лизеруа и двојице Италијана Патрика Талера и Манфреда Мелга. Прву десеторицу комплетирали су Александер Хорошилов из Русије, Швајцарац Данијел Јуле и Матијас Харгин из Шведске.

Хиршер на челу генералног пласмана Светског купа има 440 бодова, а следе га Норвежанин Аксел Лунд Свиндал са 317 и Нојројтер који је сакупио 225.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се у петак супервелеслаломом у италијанској Вал Гардени.

Коментари / 0

Оставите коментар