EL: Dudina osveta i iznenađujući poraz Barse!

Efes, Makabi, Olimpijakos i Unikaha ostvarili očekivane pobede, ali Barselona neočekivano poražena od Žalgirisa.

Košarka 10.12.2015 | 23:30
EL: Dudina osveta i iznenađujući poraz Barse!

Polako se spušta zavesa na sezonu u Evroligi, ali nema kraja iznenađenjima.

Posle očekivanih pobeda koje su ostvarili Efes, Makabi, Olimpijakos i Unikaha, iznenađenje tamo gde se to najmanje očekivalo. U Barseloni!

Sjajna ekipa Žalgirisa uspela je da savlada Barselonu u gostima rezultatom 92:88, i tako pomogne Lokomotivi koja je ranije danas pobedila. Tim iz Kaunasa je sjajno otvorio utakmicu i za deset minuta postigao 27 poena, a iako im je Barsa prišla na manju razliku krajem treće četvrtine, Litvanci su se vratili na "staru razliku", ali na kraju pobedili sa "samo 4 razlike".

Tako su pokvarili veče Anti Tomiću koji je ubacio čak 28 poena (indeks 38), a kod ekipe Žalgirisa najbolji je bio Jankunas sa 17 i Kalnietis sa 16 poena...

Laboral je u prvom meču uspeo da savlada Efes posle produžetka, a u drugom meču su imali i "+11", ali je ekipa Dušana Ivkovića ipak uspela da ubaci u "šestu brzinu" u finišu utakmice za, čini se na prvi pogled, rutinsku pobedu 95:86.

Nošeni fenomenalnim Tomasom Ertelom (25 poena i 9 asistencija) uspeli su da u poslednjoj četvrtini ubace čak 28 poena, pa Laboralu nisu pomogle ni odlične partije Darijusa Adamsa (20 poena i 4 asistencije) i Jake Blažiča (15 poena i 5 skokova).

Sada obe ekipe imaju skor od 5-4, a Efes bolji rezultat u međusobnim susretima, ali u poslednjem kolu turski predstavnik mora da pobedi Olimpijakos u gostima da bi bio drugi, ili da Cedevita savlada Laboral.

U okviru iste grupe Olimpijakos je lako u gostima savladao Limož 76:67 i time samo još jače učvrstio davno osvojeno prvo mesto. Printezis je bio najefikasniji kod crveno-belih (13p), a Nikola Milutinov je za 18 minuta ubacio 4 poena. Kod Limoža su se istakli Leo Vesterman i Ali Traore sa po 14 poena.

Najatraktivniji potez ipak je delo Hajka Šafarcika koji je sa pola terena uz zvuk sirene završio drugu četvrtinu.

U okviru grupe D dve ubedljive pobede.

Unikaha je u gostima savladala Sasari koji je sada na 0-9, a Unikaha još uvek vreba šansu za prvo mesto. Utakmicu su prelomili u drugoj četvrtini kada su u potpunosti zaustavili napad Sasarija, a do sedme pobede ih je nosio trio Ričard Hedriks - Džamar Smit - Kuzminskas koji je zajedno ubacio 50 poena.

Stefan Marković je ubacio 7 poena (indeks 15), dok je Nedović igrao samo 8 minuta i ubacio 2 poena.

Makabi je konačno pružio dobru partiju u Evroligi i savladao jedno od veđih iznenađenja ove sezone ekipu Bamberga. "Ponos Izraela" je slavio 85:65, a najveću prednost su stekli na otvaranjem utakmice, a potom je održavali do kraja meča. To je tek treća pobeda za Makabi, a sada je njihov prolazak dalje u rukama Darušafake.

GRUPA B

Efes – Laboral Kuča 95:86
Limož – Olimpijakos 67:76

TABELA: Olimpijakos 8-1, Laboral 5-4, Efes 5-4, Cedevita 4-4, Armani 2-6, Limož 2-7.

GRUPA C

Karšijaka – Lokomotiva Kubanj 78:88
Barselona – Žalgiris 88:92

TABELA: Lokomotiva 7-2, Barselona 6-3, Žalgiris 5-4, Panatinaikos 4-4, Stelmet 2-6, Karšijaka 2-7.

GRUPA D

Makabi – Bamberg 85:65
Sasari - Unikaha 65:77

TABELA: CSKA 7-1, Unikaha 7-2, Bamberg 5-4, Darušafaka 4-4, Makabi 3-6, Sasari 0-9.

Komentari / 0

Ostavite komentar