ЕЛ: Дудина освета и изненађујући пораз Барсе!

Ефес, Макаби, Олимпијакос и Уникаха остварили очекиване победе, али Барселона неочекивано поражена од Жалгириса.

Кошарка 10.12.2015 | 23:30
ЕЛ: Дудина освета и изненађујући пораз Барсе!

Полако се спушта завеса на сезону у Евролиги, али нема краја изненађењима.

После очекиваних победа које су остварили Ефес, Макаби, Олимпијакос и Уникаха, изненађење тамо где се то најмање очекивало. У Барселони!

Сјајна екипа Жалгириса успела је да савлада Барселону у гостима резултатом 92:88, и тако помогне Локомотиви која је раније данас победила. Тим из Каунаса је сјајно отворио утакмицу и за десет минута постигао 27 поена, а иако им је Барса пришла на мању разлику крајем треће четвртине, Литванци су се вратили на "стару разлику", али на крају победили са "само 4 разлике".

Тако су покварили вече Анти Томићу који је убацио чак 28 поена (индекс 38), а код екипе Жалгириса најбољи је био Јанкунас са 17 и Калниетис са 16 поена...

Лаборал је у првом мечу успео да савлада Ефес после продужетка, а у другом мечу су имали и "+11", али је екипа Душана Ивковића ипак успела да убаци у "шесту брзину" у финишу утакмице за, чини се на први поглед, рутинску победу 95:86.

Ношени феноменалним Томасом Ертелом (25 поена и 9 асистенција) успели су да у последњој четвртини убаце чак 28 поена, па Лаборалу нису помогле ни одличне партије Даријуса Адамса (20 поена и 4 асистенције) и Јаке Блажича (15 поена и 5 скокова).

Сада обе екипе имају скор од 5-4, а Ефес бољи резултат у међусобним сусретима, али у последњем колу турски представник мора да победи Олимпијакос у гостима да би био други, или да Цедевита савлада Лаборал.

У оквиру исте групе Олимпијакос је лако у гостима савладао Лимож 76:67 и тиме само још јаче учврстио давно освојено прво место. Принтезис је био најефикаснији код црвено-белих (13п), а Никола Милутинов је за 18 минута убацио 4 поена. Код Лиможа су се истакли Лео Вестерман и Али Траоре са по 14 поена.

Најатрактивнији потез ипак је дело Хајка Шафарцика који је са пола терена уз звук сирене завршио другу четвртину.

У оквиру групе Д две убедљиве победе.

Уникаха је у гостима савладала Сасари који је сада на 0-9, а Уникаха још увек вреба шансу за прво место. Утакмицу су преломили у другој четвртини када су у потпуности зауставили напад Сасарија, а до седме победе их је носио трио Ричард Хедрикс - Џамар Смит - Кузминскас који је заједно убацио 50 поена.

Стефан Марковић је убацио 7 поена (индекс 15), док је Недовић играо само 8 минута и убацио 2 поена.

Макаби је коначно пружио добру партију у Евролиги и савладао једно од веђих изненађења ове сезоне екипу Бамберга. "Понос Израела" је славио 85:65, а највећу предност су стекли на отварањем утакмице, а потом је одржавали до краја меча. То је тек трећа победа за Макаби, а сада је њихов пролазак даље у рукама Дарушафаке.

ГРУПА Б

Ефес – Лаборал Куча 95:86
Лимож – Олимпијакос 67:76

ТАБЕЛА: Олимпијакос 8-1, Лаборал 5-4, Ефес 5-4, Цедевита 4-4, Армани 2-6, Лимож 2-7.

ГРУПА Ц

Каршијака – Локомотива Кубањ 78:88
Барселона – Жалгирис 88:92

ТАБЕЛА: Локомотива 7-2, Барселона 6-3, Жалгирис 5-4, Панатинаикос 4-4, Стелмет 2-6, Каршијака 2-7.

ГРУПА Д

Макаби – Бамберг 85:65
Сасари - Уникаха 65:77

ТАБЕЛА: ЦСКА 7-1, Уникаха 7-2, Бамберг 5-4, Дарушафака 4-4, Макаби 3-6, Сасари 0-9.

Коментари / 0

Оставите коментар