LE: Gol Markovića, prošli Sion i Midtiland, Ajaks bez proljeća!

Bilo je golova i uzbuđenja, ali ne i senzacija. Ekipe Fenerbahčea, Siona, Midtjilanda i Olimpika iz Marseja plasirale su se u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Fudbal 10.12.2015 | 22:00
LE: Gol Markovića, prošli Sion i Midtiland, Ajaks bez proljeća!

Prvi deo mečeva poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope je gotov.

Po običaju, bilo je i golova i uzbuđenja, ali ne i senzacija.

Ajaks nije uspeo da pretekne Fenerbahče i prođe u drugu rundu, a Midtjiland i Olimpik Marsej uspeli su da ostave svoje pratioce iza sebe u direktnim okršajima koji su odlučivali o plasmanu u šesnaestinu finala.

Od srpskih fudbalera na terenima su od prvog minuta bili Nemanja Gudelj (Ajaks), Lazar Marković (Fenerbahče), Vojislav Stanković (Gabala), Neven Subotić (Borusija Dortmund) i Antonio Rukavina (Viljareal), dok je šansu sa klupe od Vuka Rašovića u drugom poluvremenu dobio Nenad Adamović (Dinamo Minsk).

U strelce je uspeo da se upiše Marković, protiv Seltika, ali njegov Fener prestigao Molde i obezbedio sebi povlašćen status prilikom žreba koji će se održati u ponedeljak.

Navijači turskog kluba dočekali su igrače porukom: "Nije nam potrebna detelina sa četiri lista, samo verujte".

Nešto kasnije, u 39. minutu, obradovao ih je Lazar Marković, koji je u kontranapadu svog tima umakao odbrani gostiju, pokretom tela prevario golmana Seltika i lagano poslao loptu u mrežu za 1:0.

U istoj grupi Ajaks mora da savlada Molde na Amsterdam areni, ali će mu to biti dovoljno jedino ako Fenerbahče izgubi, jer u slučaju da odigraju nerešeno, Turci idu dalje zbog boljeg međusobnog duela (1:0, 0:0).

"Kopljanici" su dobro počeli i poveli protiv bezbrižnog Moldea golom Donija van de Beka, koji je tom prilikom razbio arkadu u sudaru sa protivničkim igračem.

Gosti su, međutim, izjednačili u finišu prvog poluvremena, a 1:1 ostalo je do kraja. Ajaks je, dakle, ostao bez proleća na međunarodnoj sceni!

Liverpul je odigrao "pozitivnu nulu" protiv Siona u gostima (0:0) i zadržao prvo mesto, dok Rubin u meču punom uzbuđenja nije uspeo da savlada Bordo u gostima (2:2), što bi mu donelo poziciju ispred švajcarskog tima.

PAOK je iznenađujuće slavio u Dortmundu 1:0, iako taj meč za Grke nije imao rezultatski značaj, dok je Borusiji pobeda mogla da donese prvo mesto u slučaju da Krasnodar ne savlada Gabalu, ali su Rusi bili ubedljivi u Azerbejdžanu - 3:0.

Da statistika ume i da prevari, pokazuje duel u Dortmundu, gde je PAOK slavio, iako je Borusija dominirala:

Napoli je bio neumoljiv protiv Legije - 5:2, a pobedu je ostvario i Midtjiland, koji je u direktnom duelu sa Brižom odigrao 1:1 i sačuvao drugo mesto.

U Grupi E rezultati su bitni samo za Viljareal i Rapid iz Beča, koji su već obezbedili mesta u drugoj fazi, ali su se borili za prvu poziciju u grupi. Do nje je došao Rapid.

Olimpik Marsej je u direktnom duelu sa Slovanom za drugo mesto, slavio u Liberecu 4:2, iako je domaćin uspeo da vrati neizvesnost kada je petnaestak minuta pre kraja uspeo da stigne od 0:3 do 2:3.

LIGA EVROPE, 6. KOLO:

GRUPA A

Fenerbahče - Seltik 1:1 (1:0)
Ajaks - Molde 1:1 (1:1)

TABELA: MOLDE 11, FENERBAHČE 9, Ajaks 7, Seltik 3.

GRUPA B

Bordo - Rubin 2:2 (0:1)
Sion - Liverpul 0:0

TABELA: LIVERPUL 10, SION 9, Rubin 6, Bordo 4.

GRUPA C

Gabala - Krasnodar 0:3 (0:2)
Borusija Dortmund - PAOK 0:1 (0:1)

TABELA: KRASNODAR 13, BORUSIJA 10, PAOK 7, Gabala 2.

GRUPA D

Midtjiland - Briž 1:1 (1:0)
Napoli - Legija 5:2 (2:0)

TABELA: NAPOLI 18, MIDTJILAND 7, Briž 5, Legija 4.

GRUPA E

Rapid Beč - Dinamo Minsk 2:1 (1:0)
Viktorija Plzenj - Viljareal 3:3 (1:1)

TABELA: RAPID 15, VILJAREAL 13, Viktorija 4, Dinamo 3.

GRUPA F

Slovan Liberec - Olimpik Marsej 2:4 (0:2)
Groningen - Braga 0:0

TABELA: BRAGA 13, OLIMPIK 12, Slovan 7, Groningen 2.

Komentari / 0

Ostavite komentar