ЛЕ: Гол Марковића, прошли Сион и Мидтиланд, Ајакс без прољећа!

Било је голова и узбуђења, али не и сензација. Екипе Фенербахчеа, Сиона, Мидтјиланда и Олимпика из Марсеја пласирале су се у шеснаестину финала Лиге Европе.

Фудбал 10.12.2015 | 22:00
ЛЕ: Гол Марковића, прошли Сион и Мидтиланд, Ајакс без прољећа!

Први део мечева последњег кола групне фазе Лиге Европе је готов.

По обичају, било је и голова и узбуђења, али не и сензација.

Ајакс није успео да претекне Фенербахче и прође у другу рунду, а Мидтјиланд и Олимпик Марсеј успели су да оставе своје пратиоце иза себе у директним окршајима који су одлучивали о пласману у шеснаестину финала.

Од српских фудбалера на теренима су од првог минута били Немања Гудељ (Ајакс), Лазар Марковић (Фенербахче), Војислав Станковић (Габала), Невен Суботић (Борусија Дортмунд) и Антонио Рукавина (Виљареал), док је шансу са клупе од Вука Рашовића у другом полувремену добио Ненад Адамовић (Динамо Минск).

У стрелце је успео да се упише Марковић, против Селтика, али његов Фенер престигао Молде и обезбедио себи повлашћен статус приликом жреба који ће се одржати у понедељак.

Навијачи турског клуба дочекали су играче поруком: "Није нам потребна детелина са четири листа, само верујте".

Нешто касније, у 39. минуту, обрадовао их је Лазар Марковић, који је у контранападу свог тима умакао одбрани гостију, покретом тела преварио голмана Селтика и лагано послао лопту у мрежу за 1:0.

У истој групи Ајакс мора да савлада Молде на Амстердам арени, али ће му то бити довољно једино ако Фенербахче изгуби, јер у случају да одиграју нерешено, Турци иду даље због бољег међусобног дуела (1:0, 0:0).

"Копљаници" су добро почели и повели против безбрижног Молдеа голом Донија ван де Бека, који је том приликом разбио аркаду у судару са противничким играчем.

Гости су, међутим, изједначили у финишу првог полувремена, а 1:1 остало је до краја. Ајакс је, дакле, остао без пролећа на међународној сцени!

Ливерпул је одиграо "позитивну нулу" против Сиона у гостима (0:0) и задржао прво место, док Рубин у мечу пуном узбуђења није успео да савлада Бордо у гостима (2:2), што би му донело позицију испред швајцарског тима.

ПАОК је изненађујуће славио у Дортмунду 1:0, иако тај меч за Грке није имао резултатски значај, док је Борусији победа могла да донесе прво место у случају да Краснодар не савлада Габалу, али су Руси били убедљиви у Азербејџану - 3:0.

Да статистика уме и да превари, показује дуел у Дортмунду, где је ПАОК славио, иако је Борусија доминирала:

Наполи је био неумољив против Легије - 5:2, а победу је остварио и Мидтјиланд, који је у директном дуелу са Брижом одиграо 1:1 и сачувао друго место.

У Групи Е резултати су битни само за Виљареал и Рапид из Беча, који су већ обезбедили места у другој фази, али су се борили за прву позицију у групи. До ње је дошао Рапид.

Олимпик Марсеј је у директном дуелу са Слованом за друго место, славио у Либерецу 4:2, иако је домаћин успео да врати неизвесност када је петнаестак минута пре краја успео да стигне од 0:3 до 2:3.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 6. КОЛО:

ГРУПА А

Фенербахче - Селтик 1:1 (1:0)
Ајакс - Молде 1:1 (1:1)

ТАБЕЛА: МОЛДЕ 11, ФЕНЕРБАХЧЕ 9, Ајакс 7, Селтик 3.

ГРУПА Б

Бордо - Рубин 2:2 (0:1)
Сион - Ливерпул 0:0

ТАБЕЛА: ЛИВЕРПУЛ 10, СИОН 9, Рубин 6, Бордо 4.

ГРУПА Ц

Габала - Краснодар 0:3 (0:2)
Борусија Дортмунд - ПАОК 0:1 (0:1)

ТАБЕЛА: КРАСНОДАР 13, БОРУСИЈА 10, ПАОК 7, Габала 2.

ГРУПА Д

Мидтјиланд - Бриж 1:1 (1:0)
Наполи - Легија 5:2 (2:0)

ТАБЕЛА: НАПОЛИ 18, МИДТЈИЛАНД 7, Бриж 5, Легија 4.

ГРУПА Е

Рапид Беч - Динамо Минск 2:1 (1:0)
Викторија Плзењ - Виљареал 3:3 (1:1)

ТАБЕЛА: РАПИД 15, ВИЉАРЕАЛ 13, Викторија 4, Динамо 3.

ГРУПА Ф

Слован Либерец - Олимпик Марсеј 2:4 (0:2)
Гронинген - Брага 0:0

ТАБЕЛА: БРАГА 13, ОЛИМПИК 12, Слован 7, Гронинген 2.

Коментари / 0

Оставите коментар