LŠ: London slavi!

Čelsi i Arsenal pridružili se Mančester sitiju u krugu 16 najboljih timova na kontinentu. Murinjo: "U Premijer ligi svaki detalj ide protiv nas".

Fudbal 10.12.2015 | 23:00
LŠ: London slavi!

Konačno je i Žoze Murinjo dobio razlog da se osmehne.

Čelsi je impresivnom partijom pobedio Porto (2:0) i zauzeo prvo mesto u grupi G Lige šampiona, što znači da u osmini finala neće moći da se sastane sa ostalim pobednicima grupa, među kojima su i najveći favoriti za trofej - Barselona i Bajern.

"Igrači su bili rešeni da ostvare dobar rezultat i odbrane svoj ponos. Nismo želeli da se selimo u Ligu Evrope, a ni da izgubimo dve utakmice zaredom na svom stadionu. Momci su jurišali na pobedu i kada su znali da će im remi biti dosta", izjavio je Murinjo.

Njegov tim u Premijer ligi nikako da se domogne bar sredine tabele. Odbrana titule u ovom trenutku deluje nerealno, pa čak i novi plasman u Ligu šampiona.

"U Premijer ligi ove sezone nemamo ni sreće, a ona je sastavni deo fudbala. Svaki detalj išao je na našu štetu i to je narušilo samopouzdanje igrača. Ovo je važan rezultat za igrače i za klub", dodao je Murinjo i zahvalio se navijačima na podršci.

"Žao mi je što ne mogu da im dam više od ovog što dajem".

Kapiten Džon Teri konstatovao je da ekipa u Ligi šampiona igra sa više samopouzdanja i hrabrosti nego u Premijer ligi.

"U Ligi šampiona igramo tečno, stvaramo šanse i tako je bilo i ovog puta. Mnogi će želeti da nas izbegnu prilikom žrebanja, ali sada se okrećemo domaćem prvenstvu. Probaćemo ovo da ponovimo u ponedeljak protiv Lestera".

Arsen Venger u poslednje vreme ima problema usled brojnih povreda standardnih prvotimaca, ali je Arsenal dvema pobedama nadoknadio "minus šest" u odnosu na Olimpijakos, na koliko je bio posle četvrtog kola.

"Tobdžije" su u direktnom sudaru za prolaz nadigrali prvaka Grčke kao gosti, čime 16. put zaredom dočekuju Novu godinu kao učesnici Lige šampiona.

"Rekao sam da će ovo biti 'najveće bekstvo' (aluzija na čuveni ratni film 'Veliko bekstvo' - prim.aut). Ponosan sam na tim, jer je ovo bila utakmica u kojoj nismo imali pravo na grešku. Morali smo da budemo perfektni i taktički i mentalno. Čak i kada smo poveli 2:0, nastavili smo da napadamo i 'jurimo' treći gol, jer bi bilo opasno čekati kraj sa 2:0... U poziciji u kakvoj smo bili, prođete dalje jednom u 10 puta", rekao je Venger.

Strelac het-trika Olivije Žiru ima želju da Arsenal na proleće preskoči bar još jednu prepreku.

"Ovo mi je četvrta sezona u Arsenalu i uvek smo ispadali u osmini finala. Hajde sada da prođemo bar u četvrtfinale".

Žreb prvog kola "nokaut" faze zakazan je za ponedeljak 14. decembar.

Komentari / 0

Ostavite komentar