ЛШ: Лондон слави!

Челси и Арсенал придружили се Манчестер ситију у кругу 16 најбољих тимова на континенту. Мурињо: "У Премијер лиги сваки детаљ иде против нас".

Фудбал 10.12.2015 | 23:00
ЛШ: Лондон слави!

Коначно је и Жозе Мурињо добио разлог да се осмехне.

Челси је импресивном партијом победио Порто (2:0) и заузео прво место у групи Г Лиге шампиона, што значи да у осмини финала неће моћи да се састане са осталим победницима група, међу којима су и највећи фаворити за трофеј - Барселона и Бајерн.

"Играчи су били решени да остваре добар резултат и одбране свој понос. Нисмо желели да се селимо у Лигу Европе, а ни да изгубимо две утакмице заредом на свом стадиону. Момци су јуришали на победу и када су знали да ће им реми бити доста", изјавио је Мурињо.

Његов тим у Премијер лиги никако да се домогне бар средине табеле. Одбрана титуле у овом тренутку делује нереално, па чак и нови пласман у Лигу шампиона.

"У Премијер лиги ове сезоне немамо ни среће, а она је саставни део фудбала. Сваки детаљ ишао је на нашу штету и то је нарушило самопоуздање играча. Ово је важан резултат за играче и за клуб", додао је Мурињо и захвалио се навијачима на подршци.

"Жао ми је што не могу да им дам више од овог што дајем".

Капитен Џон Тери констатовао је да екипа у Лиги шампиона игра са више самопоуздања и храбрости него у Премијер лиги.

"У Лиги шампиона играмо течно, стварамо шансе и тако је било и овог пута. Многи ће желети да нас избегну приликом жребања, али сада се окрећемо домаћем првенству. Пробаћемо ово да поновимо у понедељак против Лестера".

Арсен Венгер у последње време има проблема услед бројних повреда стандардних првотимаца, али је Арсенал двема победама надокнадио "минус шест" у односу на Олимпијакос, на колико је био после четвртог кола.

"Тобџије" су у директном судару за пролаз надиграли првака Грчке као гости, чиме 16. пут заредом дочекују Нову годину као учесници Лиге шампиона.

"Рекао сам да ће ово бити 'највеће бекство' (алузија на чувени ратни филм 'Велико бекство' - прим.аут). Поносан сам на тим, јер је ово била утакмица у којој нисмо имали право на грешку. Морали смо да будемо перфектни и тактички и ментално. Чак и када смо повели 2:0, наставили смо да нападамо и 'јуримо' трећи гол, јер би било опасно чекати крај са 2:0... У позицији у каквој смо били, прођете даље једном у 10 пута", рекао је Венгер.

Стрелац хет-трика Оливије Жиру има жељу да Арсенал на пролеће прескочи бар још једну препреку.

"Ово ми је четврта сезона у Арсеналу и увек смо испадали у осмини финала. Хајде сада да прођемо бар у четвртфинале".

Жреб првог кола "нокаут" фазе заказан је за понедељак 14. децембар.

Коментари / 0

Оставите коментар