Zvezda bez "Grofa" Božovića u "večitom derbiju"?!

Postoji mogućnost, najavljuje Stevanović, da i Božović bude suspendovan poput Nikolića prošle i Lalatovića ove sezone, a to bi značilo da Crvena zvezda bez prvog trenera ide u Humsku.

Fudbal 10.12.2015 | 22:30
Zvezda bez "Grofa" Božovića u "večitom derbiju"?!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović biće, poput Marka Nikolića prošle sezone i Nenada Lalatovića ove, kažnjen tromesečnom suspenzijom, tvrdi list "Alo"!

Popularni "Grof", ukoliko su saznanja ovog lista koji se poziva na izvore u FSS tačna, u tom slučaju neće moći da predvodi crveno-bele u 150. "večitom derbiju" sa Partizanom, zakazanim za 5. mart 2016. godine.

"Da bi se ovo ostvarilo", piše list, "potrebno je da Disciplinska komisija FSS reaguje kao u nekim prethodnim situacijama, a ukoliko se kazneni organi budu držali istih aršina, crnogorskog stručnjaka možda očekuje tromesečna suspenzija", navodi se u tekstu.

Zašto?

Kao najžešći Božovićev prestup, uz podsećanje da je već jednom ove sezone bio isključen, u meču 1. kola Superlige sa OFK Beogradom (2:6), navodi se isključenje i potom odbijanje da se napusti teren tokom utakmice osmine finala Kupa Srbije sa Borcem iz Čačka (1:5).

"U ovom slučaju je napravio i teži prekršaj, jer je odbio da izađe sa terena kada ga je Mažić isključio, pa je logično da sledeća kazna bude suspenzija", piše "Alo".

Kaznu za Božovića najavljuje i "Sport", ali zbog drugog prestupa – odbijanja da se pojavi na obaveznoj konferenciji za medije, kada je trener Crvene zvezde poslao svog pomoćnika Srđana Maksimovića da govori pred novinarima nakon ubedljive pobede nad Čukaričkim od 2:7.

"Čeka se njegova izjava da bismo mogli da zatvorimo postupak. Ukoliko je on ne da u predviđenom roku, a to je 48 sati, komisija i bez toga može da donese odluku. On je već isključen protiv OFK Beograda, a sada je ponovio isti prekršaj i biće mu izrečena disciplinska mera. Videli ste i sami na koji način smo kaznili Lalatovića i Nikolića za slične prekršaje, pa sami procenite da li će isti aršini biti primenjeni i na Božoviću", rekao je predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović u izjavi za "Alo".

"Sport", inače, najavljuje još drastičniju kaznu za Lalatovića, ali i čelnike Vojvodine, zbog toga što se trener tog kluba pojavio na atletskoj stazi pred derbi sa Partizanom u Humskoj i potom vodio ekipu sa tehničke klupe, što nije smeo s obzirom na to da je bio suspendovan.

FSS ostaje pri tvrdnji da je Vojvodinu obavestio o suspenziji pre nego što se ušlo u poslednjih 24 sata uoči meča sa Partizanom, dok Novosađani nastavljaju da tvrde suprotno i da se pozivaju na član koji kaže da odluka o suspenziji mora da bude uručena 24 časa pre početka utakmice kako bi bila važeća.

Ukoliko sednica Disciplinske komisije, koja je ove sezone kaznila i Spartak rigorozno, oduzimanjem četiri boda, bude održana u toku ove nedelje, Božović će biti suspendovan do perioda 9. - 12. mart, a to znači da će se vratiti na klupu tek za meč sa Spartakom u Subotici.

U međuvremenu, propustiće mečeve sa Radnikom iz Surduliceu Beogradu, Javorom u Ivanjici, ekipom Mladosti iz Lučana kod kuće i Partizanom u gostima.

Crvena zvezda pod vođstvom temperamentnog trenera iz Mojkovca, koji je nedelju za nama obeležio i ružnim medijskim nastupom ispunjenim uvredama na račun novinara Mozzart sporta Darjana Nedeljkovića, ima 18 pobeda i dva nerešena rezultata u 20 odigranih kola Superlige, što je dovelo do najveće prednosti nad Partizanom u istoriji – 24 boda!

Komentari / 0

Ostavite komentar